RSS

„Moartea” lui Ion Druţă

03.10.2011 Istorii din MD
2513
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: druta.asm.md

Portalul „Moldova.org” a anunţat, luni, că scriitorul moldovean Ion Druţă ar fi încetat din viaţă la Moscova, în urma unui atac de cord. În final, s-a dovedit că e vorba de o ştire neverificată, aceasta fiind retrasă de pe portalul cu pricina. 

Luni dimineaţa despre „decesul” lui Ion Druţă nu ştia ministerul de Externe de la Chişinău, funcţionarii ministerului arătându-se şocaţi de „moartea” scriitorului fiind solicitaţi de jurnalişti să confirme sau să infirme ştirea. La solicitările presei, MAE a luat legătura cu reprezentanţii diplomaţiei moldoveneşti la Moscova, care însă nu ştiau nimic despre „decesul” marelui prozator şi dramaturg moldovean. 

Fiind asaltat de jurnalişti, scriitorimea din Chişinău s-a pus pe sunat la Moscova, la Ion Druţă. Cu „defunctul” a vorbit şi scriitorul Titus Ştirbu. „Am vorbit cu Ion Druţă la telefon. Ştirea este falsă.”, a spus pentru HotNews.md scriitorul Titus Ştirbu. 

Poetul Nicolae Popa a scris la amiaza zilei pe una din reţelele de socializare că „acum o oră şi ceva prozatorul Ion Druţă, telefonat de un coleg scriitor, râdea cu amărăciune de vestea care venise să-l pună la curent precum că, aşa şi pe dincolo, nu mai e unde e, adică printre noi...” 

Valentin Balan, editor-şef al portalului „Moldova.org”, a spus pentru HotNews.md că a retras ştirea despre „moartea” lui Druţă imediat ce şi-a dat seama că este un fals. 

„Vestea despre moartea scriitorului Ion Druţă a fost comunicată noaptea aceasta de o resursă web din România. Pentru că era noaptea târziu, nu am reuşit să verificăm informaţia, să vorbim cu apropiaţii lui Druţă şi am riscat să publicăm ştirea”, a spus Valentin Balan. 

La 3 septembrie a.c., scriitorul Ion Druţă a împlinit vârsta de 83 de ani. 

Autor: HotNews
0

Comentarii (1)

  • 03.10.2011 14:01
    Gheorghe Fântână:

    inseamna ca va trai inca multi ani!

    SA TRAITI DOMNULE DRUTA!

14.06.2012

Spiridon Vangheli, ambasadorul copiilor în lume

14.06.2012

Concurs de angajare - experţi în sectorul energetic

14.06.2012

Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a avut o întrevedere experti CE în domeniul învăţămîntului superior

14.06.2012

Ministerul Educației este consecvent în implementarea metodologiei de examene

14.06.2012

Cu ocazia investirii in funcție, Consulul Onorific al Republicii Moldova în Estonia a fost în vizită la MIEPO