RSS

PCRM avansează trei cerinţe

27.09.2011 Actual
323
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: forum.md

Partidul Comuniştilor din R. Moldova cere includerea în ordinea de zi a trei chestiuni ce se referă la situaţia politică din ţară. Comuniştii solicită să fie stabilită data alegerii preşedintelui ţării şi formarea „imediată a comisiei pentru desfăşurarea procedurii de alegere a şefului statului”.

Într-un comunicat adresat partidelor parlamentare, reunite în Alianţa pentru Integrare Europeană, PCRM solicită „demiterea imediată din funcţiile ocupate a Procurorului General; directorului Serviciului de Informaţie şi Securitate; ministrului apărării; ministrului Afacerilor Interne – persoane care au devenit figuri implicate plenar într-o serie de scandaluri de amploare în  ultima perioadă”.

Comuniştii se declară deschişi dialogului cu partidele din Alianţă. 

„Disponibilitatea partidelor parlamentare de a susţine aceste propuneri va fi cea mai bună dovadă de cointeresare de a depăşi criza politică în detrimentul unei campanii epuizante de imitare a unei diplomaţii interpartiinice”, se arată în comunicatul citat.

În acelaşi timp, PCRM se declară îngrijorat de tentativele partidelor de la guvernare de a amâna pentru o perioadă nedeterminată problema soluţionării constituţionale a crizei politice din ţară, de a sabota alegerea şefului statului şi a de a declanşa alegeri parlamentare anticipate epuizante.

Autor: HotNews
0

Comentarii (1)

  • 27.09.2011 13:36
    Alex Alex:

    Comunistii au capiat! Ei cer practic imposibilul. Cred ca, ar trebui de declansat procedura de modificare a Constitutiei, prin referendum.01.11.2011

Cornel Ciurea: Are oare Republica Moldova un rol de jucat în context regional?

31.10.2011

“Promovarea inovarii în Europa de Est şi Asia Centrală”

31.10.2011

Lansare de studiu: Vulnerabilitatea economiei naţionale la scumpirea gazelor naturale

28.10.2011

Loteria "Diversity Visa" – înregistrarea on-line se încheie pe 5 noiembrie

28.10.2011

Ateliere de informare: Importanța studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova