RSS

„Constituția Ghimpu” – 2

22.09.2011 Actual
302
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: gorobic.com

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a comunicat presei că fracțiunea liberalilor din Parlament intenționează să inainteze un proiect nou de Constituție. Potrivit lui Ghimpu, de fapt, proiectul va prevede modificarea a 70 de articole din actuala Constituție și introducerea a încă 30 de articole. 

La proiectul noii constituții a lucrat Victor Popa, preşedintele comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi, din partea PL. Potrivit inițiativei liberalilor, președintele va fi ales cu votul majorității simple a deputaților aleși, iar începând cu următorul mandat președinții vor fi aleși direct de popor. Constituția propusă de Mihai Ghimpu urmează să fie votată la referendum.

Acum un am și jumătate, în perioada când deținea funcția de președinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu a mai propus adoptarea unei noi Constituții, însă nu a fost susținut de colegi. Celelalte componente AIE au susținut doar ideea unui referendum pentru modificarea articolului 78, care a eșuat din cauza absenteismului alegătorilor.


Constituția. Autobiografie

Autor: HotNews.md
Sursa: hotnews.md
0

Comentarii (0)  01.11.2011

  Expert IDIS recomandă modificarea formulei de calcul a preţului de procurare a gazelor naturale

  01.11.2011

  Cornel Ciurea: Are oare Republica Moldova un rol de jucat în context regional?

  31.10.2011

  “Promovarea inovarii în Europa de Est şi Asia Centrală”

  31.10.2011

  Lansare de studiu: Vulnerabilitatea economiei naţionale la scumpirea gazelor naturale

  28.10.2011

  Loteria "Diversity Visa" – înregistrarea on-line se încheie pe 5 noiembrie