Sursa imagine: Colaj Tribuna

Jurnalişti cu nănaşi şi cumetri politici

O serie de jurnalişti cunoscuţi din Republica Moldova au ca nănaşi sau în calitate de cumetri oameni politici, comunică Agenţia Monitor Media.

Potrivit site-ului de ştiri Tribuna.md, recent lansat în spaţiul virtual moldovenesc, Alexandru Tănase, ex-ministru al Justiţiei, ex-membru al PLDM, la moment judecător al Curţii Constituţionale, este naşul de cununie a lui Gabriel Călin, pe atunci jurnalist la TV-7, şi al lui Tudor Darie, unul din fondatorii portalului UNIMEDIA, iar în prezent consilier pe probleme de tineret al premierului Vlad Filat.

Igor Volniţchi, un alt consilier al premierului, purtătorul de cuvânt al lui Vlad Filat, a fost „năşit” de către actualul director al postului TV-7, Anatolie Golea, fost purtător de cuvânt al preşedintelui Petru Lucinschi.

Tribuna.md scrie că soţii Rodica Ciorănică şi Sergiu Gavriliţă, fondatorii revistei „VIP Magazin”, au fost cununaţi de Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Antimafie, fostul consilier al lui Vladimir Voronin. Marcel Toma, jurnalist la „VIP Magazin”, a fost „năşit” de Sergiu Coropceanu, secretar general al PSD.

Valentina Ursu, jurnalistă la Radio „Europa Liberă”, a fost cununată de liderul Partidului Popular Republican, Nicolae Andronic, ex-vicepremier. Jurnalista de la „Europa Liberă” este cumătră cu Iurie Leancă, actualul ministru de Externe. Ziariştii Diana Madan şi Ion Preaşcă au fost cununaţi de preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca.

Actualul preşedinte al „Jurnal Trust Media”, Val Butnaru, este naşul de cununie al ex-liderului PPCD, fost vicespicher şi vicepremier Iurie Roşca, jurnalist de specialitate. O perioadă, Val Butnaru a condus ziarul „Flux”, patronat de Iurie Roşca.

Autor: Monitor Media
Sursa: tribuna.md
08.09.2011 Media
10980
0

Comentarii 0


   • Angajații ADR Nord au fost instruiți cum să comunice și ce măsuri să ia în situații excepționale

    14.10.2022
   • Bugetele locale nu mai fac față noilor majorări de prețuri! Primarii așteaptă răspunsuri de la guvernare!

    14.10.2022
   • 350.000 de euro pentru OSC-urile anticorupție în regiunea de dezvoltare Centru

    13.10.2022
   • Координатор Центру цифрового навчання

    13.10.2022
   • CALM își exprimă îngrijorarea profundă și condamnă excesul de putere comis de organele de forță în cazul primarului Alexandru Botnari!

    12.10.2022