RSS

Incertitudini privind locul aflării lui Gaddafi

07.09.2011 Actual
243
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: crimetv.ro

Fostul lider libian Muammar Gaddafi şi fiul acestuia Seif al-Islam continuă să se afle în Libia şi ambii au un "foarte bun moral", a declarat miercuri pentru AFP Mishan al Joubouri, patronul postului de televiziune Arrai, singurul aflat în contact cu colonelul libian.

"Pot să vă spun că am vorbit cu Gaddafi foarte recent. Este în Libia, are un foarte bun moral, se simte puternic, nu-i este teamă şi speră să moară luptând împotriva ocupanţilor", a afirmat fostul deputat sunit irakian, care a creat respectivul post de televiziune la începutul anilor 2000. Sursa a adăugat că fiul lui Gaddafi, Seif al-Islam se află într-o stare de spirit asemănătoare". 

Întrebat de AFP cum ia legătura cu fostul lider al revoluţiei libiene, Mishan al Joubouri a declarat că îi trimite un mesaj în acest sens lui Muammar Gaddafi, după care acesta îl contactează. 

Arrai a difuzat mai multe înregistrări sonore ale ex-liderului libian, după căderea capitalei libiene Tripoli în mâinile insurecţiei, în urmă cu peste zece zile. 

În legătură cu soarta lui Muammar Gaddafi persistă însă incertitudinea. Unele voci speculează că acesta s-ar afla într-un mare convoi libian care a sosit recent în Niger. Unii miniştri ai guvernului de la Niamey dezmint amploarea convoiului libian, îi atribuie acestuia un caracter "umanitar", în timp ce ministrul de interne Abdou Labo confirma că din motive filantropice a fost primit în Niger şi fostul şef al securităţii libiene Mansour Dhao. 

Pe de altă parte Muammar Gaddafi şi-ar fi părăsit fieful Bani Walid fugind în sud, cu ajutorul unor triburi loiale din Ciad sau Niger, a indicat un reprezentant al Consiliului Naţional de Tranziţie /instanţa politică a insurecţiei libiene.
Autor: Agerpres
Sursa: agerpres.ro
0

Comentarii (0)  28.10.2011

  Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, va vizita Republica Moldova, 1-4 noiembrie 2011

  28.10.2011

  Ateliere de informare: Importanța studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova

  28.10.2011

  Conferință Națională: „Armonizarea strategiilor locale de dezvoltare social-economică cu strategiile naţionale sectoriale”

  27.10.2011

  Elevi din trei şcoli din Republica Moldova participă la competiţia internaţională „Şcoli Europene pentru o planetă vie”, organizată de WWF şi Fundaţia ERSTE

  26.10.2011

  Moldova va dezvolta serviciile comunitare de sănătate mintală