RSS

Clădirea Pentagonului a fost evacuată. CUTREMUR cu magnitudinea de 5,8, resimţit la Washington şi New York

24.08.2011 Actual
241
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: pixelulalbastru.ro

Un seism cu magnitudinea de 5,8 a avut loc marţi după-amiază la Washington DC, informează CNN. Maimulte clădiri importante, inclusiv Pentagonul, au fost evacuate, relatează Mediafax.

Potrivit martorilor, clădirile din New York şi Washington DC s-au mişcat câteva zeci de secunde, iar oamenii au intrat în panică.
 
Potrivit Institutului american pentru Fizica Pământului (USGS), epicentrul seismului revizuit la 5,9 a fost în statul Virginia, la aproximativ 100 de kilometri de Washington DC.
 
Cutremurul a avut loc la ora locală 13.51 (20.51, ora Moldovei), fiind resimţit în nord-estul SUA, dar şi în sud-estul Canadei, în zona Toronto.
 
"Este unul dintre cele mai puternice cutremure produse în această regiune ", a explicat seismologul USGS Lucy Jones, avertizând că vor avea loc replici.
 
Cutremurul s-a produs la o adâncime de cinci kilometri, în Virginia, la aproximativ 130 de kilometri sud-vest de Washington DC.
 
Seismul a fost resimţit în Philadelphia, Pennsylvania, New York, inclusiv pe insula Martha's Vineyard (Massachusetts), unde familia preşedintelui Barack Obama este în vacanţă.
 
Serviciile companiilor de telefonie din New York au fost afectate temporar de cutremur.
 
Pentagonul, sediul Departamentului Apărării, a fost evacuat. "Când clădirea a început să se mişte violent, sute de persoane au început să ţipe", a declarat corespondentul CNN Barbara Starr.
 
Mai multe aeroporturi din nord-estul SUA au suspendat activităţile
 
Aeroporturile Newark (New York), J.F Kennedy şi Philadelphia şi-au suspendat activităţile din cauza cutremururului resimţit pe Coasta de Est a Statelor Unite.
Autor: Mediafax
Sursa: mediafax.ro
0

Comentarii (0)  01.11.2011

  Expert IDIS recomandă modificarea formulei de calcul a preţului de procurare a gazelor naturale

  01.11.2011

  Cornel Ciurea: Are oare Republica Moldova un rol de jucat în context regional?

  31.10.2011

  “Promovarea inovarii în Europa de Est şi Asia Centrală”

  31.10.2011

  Lansare de studiu: Vulnerabilitatea economiei naţionale la scumpirea gazelor naturale

  28.10.2011

  Loteria "Diversity Visa" – înregistrarea on-line se încheie pe 5 noiembrie