RSS

Prea mult INTERNET strică

20.07.2011 Caleidoscop
253
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: antena3.ro

Adolescenţii care petrec mai multe ore pe zi în faţa calculatorului ajung să aibă adesea comportamente nedorite: fumat, alcool, canabis, raporturi sexuale neprotejate. Când un adolescent stă peste patru ore la calculator, navigând pe internet, riscul de a adopta unul sau mai multe asemenea comportamente riscante creşte cu 50%, scrie site-ul passionsante.be, citat de Agerpres.

Este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători canadieni de la Queen's University din Ontario, care a realizat un studiu al comportamentului a circa 8.000 de tineri între 10 şi 16 ani. 

Timp de un an, specialiştii au observat numărul de ore petrecute de fiecare la televizor, calculator şi consola de jocuri. Datele au fost asociate cu frecvenţa unei serii de comportamente nefaste şi s-a descoperit o legătură: 'Copiii şi adolescenţii care petrec multe ore pe internet văd mereu imagini şi comportamente pe care le pot adopta ulterior', spune Valerie Carson, unul din autorii studiului ale cărui rezultate sunt publicate în revista Preventive Medicine. 

'În plus, sunt la curent cu tehnologia informatică şi cu internetul, ajungând să destrame diferite tipuri de control stabilite de părinţi, îndeosebi pentru site-urile web nedorite', adaugă ea.
Autor: Agerpres
Sursa: agerpres.ro
0

Comentarii (0)  22.07.2011

  “Graniţe comune. Soluţii comune.” // Reuniune a partenerilor de proiect

  22.07.2011

  Două instituţii sociale din raionul Anenii Noi au fost renovate cu asistenţa Uniunii Europene şi PNUD Moldova

  21.07.2011

  Soroca: A patra sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”

  21.07.2011

  Problema înregistrării cultelor religioase trebuie abordată cu prudenţă şi dezbătută public

  21.07.2011

  REPUBLICA MOLDOVA VA AVEA O NOUĂ METODOLOGIE DE DETERMINARE A DIZABILITĂȚII