RSS

Ghimpu: Jos, babă, din căruţă, mai uşor de cal

13.07.2011 Actual
343
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: eurodialogue.org

„Jos, babă, din căruţă, mai uşor de cal. Nu trebuie să ne luăm de roata căruţei, dacă căruţaşul nu ştie ce-i aia căruţă. Când cineva nu poate, cedează. Eu, vorba lui Lazăr, am putut, pot şi o să pot”.

Sunt doar câteva din şirul acuzaţiilor metaforice aduse de liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, la declaraţiile de ieri ale premierului Vlad Filat, care a spus că Guvernul nu este funcţional pentru că miniştrii nu-şi fac bine meseria, dar activează în interesul partidului.
 
Ghimpu s-a arătat nemulţumit nu numai de criticile pe care premierul le-a adus miniştrilor, dar şi de faptul că Filat a spus că nu va mai accepta să lucreze cu miniştri care nu-şi fac treaba şi care află de la televizor despre reforme. Liberalul a luat apărerea miniştrilor şi a spus că PL nu are probleme nici la capitolul miniştrilor. Iar dacă premierul are pretenţii la unii subalterni, să vină în Alianţă şi să argumenteze.
 
„Partidul Liberal nu are ce reevalua. Miniştri noştri sunt la locul lor – democraţi, reformatori şi nu avem probleme cu ei. Voi ştiţi că ministrul Transporturilor nu a avut bani pentru a finisa reparaţia drumurilor? Ministerul a primit doar 27 la sută din suma de bani necesară? La piaţă fără bani, nu că furca, dar nici parul furcii nu-l cumperi.Vreau să vă spun că PL nu v-a accepta schimbarea unui om a unui om de un om a altui om. Dacă până acum am dus eu cu sacul, dar mâine altul, asta nu-i schimbare”, a spus Mihai Ghimpu.
 
Totodată, Ghimpu a criticat şi consultările pe care le-a avut premierul cu societatea civilă, calificându-le drept „o tehnologie veche, mucegăioasă, de pe timpurile sovietice”.
 
Ghimpu nu a ezitat să amintească şi despre coaliţiile dintre PLDM şi PCRM în unele raioane. La rândul lor, liberal-democraţii spun că declaraţiile lui Ghimpu sunt haioase, iar faptul că PLDM ori PCRM îşi dau votul pentru un candidat comunist sau liberal-democrat din teritoriu, asta nu însemnă o coaliţie, ci sunt aleşi cei mai buni candidaţi pentru funcţia de preşedinţi de raioane.
 
„Declaraţiile domnului Ghimpu sunt foarte haioase uneori. Dânşii ar trebui să-şi aprecieze critic propria lor conduită. Cum s-au comportat în toate aceste săptămâni. De la început au venit cu o listă de 5 şi apoi au ridicat-o la 7 raioane unde şi-ar dori preşedinţia. Au fost totalmente susţinuţi de aliatul în persoana PD, blocând şi tergiversând orice negocieri la nivel de teritorii”, a menţionat liberal-democratul Valeriu Streleţ.
Autor: Lina Susan, HotNews.md
0

Comentarii (1)

  • 14.07.2011 16:56
    Radio Erevan:

    vorbeste in dodii14.07.2011

SOMATO-info /mai-iunie 2011/

14.07.2011

40 de copii cu dizabilităţi de pe ambele maluri ale Nistrului participă la tabăra socială „Lumea Fericirii”

13.07.2011

Parlamentul trebuie să adopte neîntârziat Strategia de Securitate Naţională a Republicii Moldova

13.07.2011

Şcoala de vară “Participarea civică a tinerilor în Moldova”

12.07.2011

Maltratarea persoanelor cu dizabilități este un fenomen global care se regăsește și în Republica Moldova