RSS

AIE de Drochia și Șoldănești

13.07.2011 Actual
219
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: adevarul.md

PLDM nu vede acum necesitatea semnării unui Acord de constituire a alianţelor democratice  în teritoriu. Cel puţin, asta a lăsat să se înţeleagă preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ în cadrul unei conferinţe de presă.

„Îl mai consideraţi necesar? Procesul este în plină desfăşurare şi demarează în spiritul respectului faţă de votul cetăţeanului şi faţă de capacitatea de a negocia şi a găsi compromisuri, înclusiv şi cu alţi actori care nu sunt în cadrul AIE, pentru că noi avem şi consilieri independenţi, reprezentanţi ai altor partide mici”, a spus Streleţ.

Liberal-democratul spune că pe lângă exemplele aduse de democraţi că PLDM şi PCRM ar fi votat împreună pentru un candidat sau altul la funcţia de preşedinte de raion, sunt şi exemple bune, când un candidat este votat de către toate partidele din AIE. „ Noi avem şi exemple bune în acest sens. Unul dintre acestea este de astăzi de la Drochia unde a fost votat preşedintele raionului un membru PLDM cu votul întregii componente a AIE. Un scenariu asemănător a fost la Şoldăneşti”, a mai spus Streleţ.

Pe de altă parte, liberal-democratul spune că insistenţa colegilor din AIE de a neglija opinia alegătorilor şi de a impune la nivel de raioane decizii contrare voinţei cetăţenilor a fost adevăratul motiv care a condus la tergiversarea formării alianţelor democratice la nivel de teritorii.  „Campania de denigrare a PLDM iniţiată de PD are scopul de a induce în eroare opinia publică şi de a pregăti terenul pentru ca PD să preia puterea în cât mai multe raioane, motiv care a şi dus la tergiversarea formării alianţelor democratice în teritoriu”, a  mai spus Streleţ.

Autor: Lina Susan
Sursa: hotnews.md
0

Comentarii (0)  14.07.2011

  SOMATO-info /mai-iunie 2011/

  14.07.2011

  40 de copii cu dizabilităţi de pe ambele maluri ale Nistrului participă la tabăra socială „Lumea Fericirii”

  13.07.2011

  Parlamentul trebuie să adopte neîntârziat Strategia de Securitate Naţională a Republicii Moldova

  13.07.2011

  Şcoala de vară “Participarea civică a tinerilor în Moldova”

  12.07.2011

  Maltratarea persoanelor cu dizabilități este un fenomen global care se regăsește și în Republica Moldova