RSS

RUSIA ÎI RĂSPUNDE LUI BĂSESCU: Bravade neruşinate care justifică agresiunea fascistă

30.06.2011 Actual
307
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: nswap.info

MAE rus consideră, referitor la declaraţiile preşedintelui Băsescu privind trecerea Prutului, că "astfel de bravade neruşinate care justifică agresiunea fascistă şi profanează memoria milioanelor de jertfiţi ai nazimului este inadmisibilă şi merită o apreciere adecvată din partea Europei".

"Este absolut evident că astfel de bravade neruşinate care justifică agresiunea fascistă şi profanează memoria milioanelor de jertfiţi ai nazimului este inadmisibilă şi merită o apreciere adecvată din partea Europei", consideră MAE rus, într-un comunicat referitor la declaraţiile şefului statului privind trecerea Prutului.

Ministerul de Externe rus consideră ca "nejustificabilă" validarea atacului care a costat Uniunea Sovietică 27 de milioane de vieţi şi spune că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu despre trecerea Prutului nu se explică prin unele "dintre condiţiile politice actuale", potrivit Ria-Novosti.

Moscova şi-a exprimat indignarea faţă de declaraţiile şefului statului român, care, în opinia sa, a justificat atacul Germaniei naziste contra URSS, scrie agenţia în pagina electronică, citând un comunicat al purtătorului de cuvânt al MAE rus, Aleksandr Lukaşevici.

"Rusia se indignează de recentele afirmaţii ale liderului român care a declarat că, dacă ar fi fost în locul mareşalului Antonescu, ar fi trimis de asemenea soldaţii români să participe la ofensiva lansată de Germania nazistă împotriva Uniunii Sovietice", se arată în comunicat.

Lukaşevici a califgicat drept "nejustificabilă" validarea atacului care a costat Uniunea Sovietică peste 27 de milioane de vieţi.

Aceasta nu se poate explica "prin anumite condiţii politice actuale", a spus diplomatul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la 22 iunie, la B1 TV, că decizia Regelui Mihai de a abdica a fost "un act de trădare", el adăugând totodată că relaţia sa de apropiere cu prinţul Paul a fost un gest pentru a proba că nu are nimic cu Casa Regală.

Pe de altă parte, preşedintele a reamintit, în contextul unei întrebări, că se împlinesc 70 de ani de la "hai să-i spunem celebra «Soldaţi români, vă ordon treceţi Prutul!»".

El a spus că dacă ar fi fost în acel moment istoric ar fi dat acelaşi ordin. "Da, pentru că aveam un aliat şi aveam de recuperat un teritoriu. Dacă aveam condiţiile de atunci probabil că aş fi făcut-o", a spus el.

Autor: Mediafax
Sursa: mediafax.ro
0

Comentarii (4)

 • 30.06.2011 18:21
  Sergiu Plesca:

  Basescu e bravo, spune lucrurilor pe nume, nu se ascunde dupa deget ca altii!

 • 30.06.2011 19:37
  Gheorghe Fântână:

  Basescu e prost. ca noaptea!
  fascist si javra antonesciana!

 • 30.06.2011 21:42
  Vasile Sulă:

  Fîntîniţă, din cite se vede o cam faci pe prostul. Stii bine ca Basescu e paţan la delă. ;)

 • 30.06.2011 23:01
  Marian Stan:

  da, cine se plânge... mieluşeii de ruşi.
  au atacat Finlanda, au despicat Polonia ÎMPREUNĂ cu Germania nazistă, au dat acel ultimatum României de a preda Basarabia şi tot ei sunt victime?

  şi ăsta era numai începutul. au trecut apoi peste România, au luat tot ce se putea, apoi au instalat comunismul de care nici nu pomenesc şi se aşteaptă totuşi să-i iubească românii sau altcineva?

  nu observaţi că Rusia nu prea are prieteni? oare de ce? de buni ce sunt.01.07.2011

CJI angajează coordonator al Departamentului politici şi legislaţie mass-media

01.07.2011

Republica Moldova are restanţe serioase faţă de UE încă din 2005 pe domeniul reformării politicii sale concurenţiale

01.07.2011

Lansarea proiectului „Un mediu salubru pentru o dezvoltare regională durabilă”

01.07.2011

INCASO Compania de Recuperare a Datoriilor, Vă prezintă lista persoanelor juridice – rău plătitori, ce nu-și execută cu rea voință obligațiile contractuale.

30.06.2011

Lansare de proiect în comuna Răzeni