Sursa imagine: hotnews.md

Soluţia primarului de Bălţi: tatuaje pe frunţile naţionaliştilor

Primarul de Bălţi, Vasili Panciuk, a decis să le dea de hac iubitorilor de graffiti cu conţinut naţionalist într-un mod cu totul neobişnuit – să le tatueze pe frunte apartenenţa etnică.

În cadrul ultimei şedinţe a municipalităţii bălţene, Panciuk l-a luat în răspăr pe şeful poliţiei ordine publică, reproşându-i că în oraş tot mai mulţi pereţi ai blocurilor locative sunt inscripţionaţi cu texte ce indică „apartenenţa etnică” a cuiva.

„Avem în oraş o categorie de oameni care doresc să ne amintească de apartenenţa lor etnică, lăsând inscripţii şi desenând. Cred că trebuie să avem o înţelegere cu serviciile care fac tatuaj şi să le scriem pe frunte acelor persoane cine sunt. Tatuându-i, ei vor şti toată viaţa cine sunt”, a declarat Vasili Panciuk, învestit recent în cel de-al treilea mandat de primar din partea PCRM.

Edilul a cerut serviciilor municipale de resort să şteargă toate inscripţiile murale din oraş, iar după aceasta poliţia să-şi intensifice activitatea în vederea identificării şi reţinerii „iubitorilor de graffiti” cu aplicarea pedepsei de rigoare.

În ultima perioadă, persoane necunoscute inscripţionează pereţii insituţiilor şi blocurilor locative din Bălţi cu texte gen – „Basarabia, pământ românesc”; „Moldova este România”, „Suntem români” etc. În oraş s-a dezlănţuit un adevărat război de graffiti. Unii scriu pe pereţi „românesc”, alţii cu culori mai pronunţate scriu de-asupra „moldovenesc”. Asta după ce, acum câţiva ani, oraşul fusese invadat de inscripţii gen „Bel’ţî russkii gorod” („Bălţi, oraş rusesc”) şi lozinci antisemite.

Autor: Eugen Urban
Sursa: hotnews.md
30.06.2011 Istorii din MD
10489
0

Comentarii 1

 • Vasile Sulă:

  țîcnit

  30.06.2011 14:17

  • Angajații ADR Nord au fost instruiți cum să comunice și ce măsuri să ia în situații excepționale

   14.10.2022
  • Bugetele locale nu mai fac față noilor majorări de prețuri! Primarii așteaptă răspunsuri de la guvernare!

   14.10.2022
  • 350.000 de euro pentru OSC-urile anticorupție în regiunea de dezvoltare Centru

   13.10.2022
  • Координатор Центру цифрового навчання

   13.10.2022
  • CALM își exprimă îngrijorarea profundă și condamnă excesul de putere comis de organele de forță în cazul primarului Alexandru Botnari!

   12.10.2022