RSS

DELICIOS // Răcoreşte-te cu şerbet de fructe şi cupcakes cu lămâie!

24.06.2011 Caleidoscop
195
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: hotnews.md

Vara aceasta se anunta foarte calduroasa, asa ca trebuie sa gasim diverse variante de a ne racori. Pe langa deja cunoscuta inghetata, mai putem incerca si un serbet delicios cu fructe de padure. Este plin cu vitamine si bun pentru zilele de post.


Cui nu ii place sorbetul/serbetul cu fructe de padure intr-o zi de vara dogoritoare? Acest sorbet este fructat si revigorant, este un desert pefect pentru vara, plin cu vitamine si foarte racoritor. In plus, sorbetul este foarte bun si pentru zilele de post, intrucat nu contine decat apa, zahar si fructe.

Ingrediente
350g de zahar
425ml de apa
200g de merisoare (proaspete sau congelate)
350g de zmeura congelata (neindulcita)
350ml suc de cirese
125ml suc de limeta sau lamaie
2 linguri de suc de portocale

Mod de preparare
1. Puneti apa si zaharul intr-o tigaie si fierbeti amestecul. Cand zaharul s-a dizolvat, puneti merisoarele, amestecati si gatiti pentru inca 5 minute. Adaugati zmeura si lasati sa fiarba la foc mic inca 5 minute, pana ce zmeura s-a inmuiat iar merisoarele s-au spart.
2. Turnati amestecul intr-o sita pentru a scapa de pulpa si de seminte. Lasati la frigider pentru 2 ore. Amestecati apoi cu sucul de visine, sucul de limeta sau lamaie si cel de portocale si puneti amestecul intr-un aparat de facut inghetata pentru a nu se forma cristale de gheata sau amestecati bine sucul de fructe si apoi puneti-l in congelator.
 3. Lasati sorbetul in congelator pentru 2 ore, pana ce serbetul se intareste. Se scoate din frigider cu 10 minute inainte de servire.


Este o reteta simpla si racoritoare de cupcakes cu lamaie si mac, ornate cu crema de branza.

Pentru 8-10 cupcakes:
110 g faina
100 g iaurt
50 g unt
70 g zahar fin
2 oua mici
2 lingurite seminte mac
2 lingurite coaja de lamaie
1 lingurita praf de copt
Pentru decor:
150 - 200 g mascarpone
100 g zahar pudra
zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Mai intai ne pregatim formele in care vom coace cupcakes: ungem cu ulei sau punem hartie speciala in tava, sau, daca folositi forme de silicon le puteti lasa simple, sau unse cu putin ulei. Dam drumul la cuptor, si il incalzim la 180 de grade.
Topim untul la foc mic, fara sa ajunga sa fiarba, dupa care il lasam sa se raceasca putin. Batem ouale ca pentru omleta, adaugam iaurtul si batem pana se incorporeaza.
Separat, intr-un bol incapator amestecam faina, praful de copt, zaharul fin, macul si coaja de lamaie. Peste ele turnam untul si ouale impreuna cu iaurtul. Amestecam cu grija pana se omogenizeaza, nu e nevoie sa insistati prea mult.
Umplem formele cu acest aluat, lasand ceva loc liber, ca sa aiba unde creste, si le dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana trec testul scobitorii. Dupa ce scoatem cupcakes de la cuptor, le lasam sa se raceasca complet, inainte de a le orna.
Pentru decor, amestecam mascarponele cu zaharul pudra, apoi adaugam zeama de lamaie. Desi poate parea cam moale amestecul, pe masura ce adaugati zeama de lamaie, acesta se va intari. Spritam peste cupcakes crema de mascarpone.
Aceste prajiturele sunt foarte pufoase, aromate, rezista cateva zile la frigider, la fel de pufoase.

Autor: Gustos.ro
Sursa: gustos.ro
0

Comentarii (1)

  • 24.06.2011 17:42
    Gheorghe Fântână:

    Trebuie sa fie bun!



01.07.2011

CJI angajează coordonator al Departamentului politici şi legislaţie mass-media

01.07.2011

Republica Moldova are restanţe serioase faţă de UE încă din 2005 pe domeniul reformării politicii sale concurenţiale

01.07.2011

Lansarea proiectului „Un mediu salubru pentru o dezvoltare regională durabilă”

01.07.2011

INCASO Compania de Recuperare a Datoriilor, Vă prezintă lista persoanelor juridice – rău plătitori, ce nu-și execută cu rea voință obligațiile contractuale.

30.06.2011

Lansare de proiect în comuna Răzeni