RSS

MAI, acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu

17.06.2011 Actual
254
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: newsmoldova.md

Ministerul de Interne (MAI) este acuzat de către PCRM că şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu atunci când a oferit detalii în dosarul penal al consilierului comunist Anatolie Tofan, fără acordul acestuia.

„Să mă scuzaţi, vă rog. Am ajuns să ne ascundem în spatele hârtiuţelor sau contează faptul că cineva care a comis o crimă odioasă astăzi minte, spune că nu este aşa. Iar colegii săi de partid în loc să ia măsuri, să-l excludă din lista de consilieri municipali, să-l oblige să depună mandatul, se ascund după nişte hârtiuţe şi-l acoperă”, a spus candidatul PL la funcţia de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă.
 
Chirtoacă a spus că a obţinut cazierul juridic a lui Anatolie Tofan de la Direcţia servicii operative a MAI, document care îl poate obţine orice persoană. „Cazierul este public şi orice persoană care doreşte să obţină cazierul juridic al oricărui cetăţean depune o cerere şi îl primeşte”, a mai spus Chirtoacă.
 
Candidatul comuniştilor la şefia capitalei, Igor Dodon,  a spus astăzi că nu exclude posibilitatea ca colegul său, Anatolie Tofan, condamnat anterior pentru omor, să părăsească rândurile PCRM. Acesta a declarat că dacă informaţia se confirmă, Tofan nu va mai face parte din echipa comuniştilor din CMC.
 
Reamintim că, ieri, PL l-a acuzat pe consilierul municipal din partea comuniştilor, Anatolie Tofan, că în anul 1988 a omorât o minoră, după care a îngropat-o în curtea casei. Ulterior, instanţa l-a condamnat la 10 ani de închisoare.
 
Anatolie Tofan a negat afirmaţiile liberalilor, calificându-le drept aberaţii şi i-a ameninţat cu judecata.
Autor: Ion Uruşciuc
0

Comentarii (2)

 • 17.06.2011 16:47
  Ion Cojocaru:

  "MAI, acuzată de depăşirea atribuţiilor de serviciu # HotNews" - Ministerul Afacerilor Interne (MAI) deja este EA??? De când? Mi-a scăpat noutatea...

 • 18.06.2011 02:48
  Alina Verbitki:

  VIDEO ȘOCANT: Unde și cum a fost îngropată fetița ucisă de actualul consilier comunist Anatolie Tofan
  sursa: timpul.md19.06.2011

Promo-LEX: Alegerile continuă, neregulile curg

19.06.2011

Promo-LEX: Nereguli multiple în primele ore ale votării

17.06.2011

Un grup de încă 84 de militari și ofițeri în rezervă s-au recalificat profesional

17.06.2011

Promo-LEX: Ultimele săptămâni de campanie marcate de intimidări și huliganism electoral

16.06.2011

INCASO Compania de Recuperare a Datoriilor, Va prezinta lista persoanelor juridice – rau platitori, ce nu-si executa cu rea vointa obligatiile contractuale.