RSS

Chirtoacă l-a dat pe Dodon pe mâna Procuraturii Generale

13.06.2011 Actual
975
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: ziarelive.ro

Candidatul liberalilor la funcţia de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, a depus în această dimineaţă un demers la Procuratura Generală împotriva comunistului Igor Dodon, învinuindu-l de fals în acte publice, fals în declaraţii şi uz de fals.

„A luat Monitorul Oficial al României, a decupat informaţia dintr-o parte şi a plasat-o în altă parte, iar în rezultat a ieşit Monitorul Oficial al lui Igor Dodon. Prin declaraţiile lui ulterioare a indus în eroare opinia publică şi a falsificat un document oficial. Pentru aceasta trebuie să răspundă conform Codului Penal, nemaivorbind de faptul că nu are niciun drept moral să mai pretindă la vreo funcţie electivă din Moldova”, a spus Dorin Chirtoacă.
 
Chirtoacă a prezentat astăzi procurorilor Monitorul Oficial al Românei, copie conformă cu originalul, pe fiecare pagină fiind ştampila de autentificare. Totodată, a prezentat şi o scrisoare oficială a întreprinderii din Belarus, întreprindere de la care au fost procurate troleibuzele.
 
Amintim că, anterior, comunistul Igor Dodon l-a acuzat pe Dorin Chirtoacă că a cumpărat troleibuzele în mod ilegal. Potrivit lui, troleibuzele procurate de municipalitate din Belarus au fost achiziţionate de la o companie din România. Iar aceasta ar avea fondatori cetățeni români și în anexă a fost prezentată o copie a Monitorului Oficial din România din 25 septembrie 2008. Tot atunci, Dodon a spus că a depus o cerere la procuratură prin care îl acuză pe contracandidatul său liberal la funcţia de edil al capitalei de corupţie şi trafic de influenţă.
 
Şefa serviciului de presă a Procuraturii Generale, Marian Vieru, a negat astăzi că la PG ar fi parvenit vreo sesizare de la Igor Dodon.
 
Chirtoacă a spus că va depune şi o cerere de chemare în judecată a lui Dodon. „Vom cere încasarea de la Igor Dodon a contravalorii a 100 de troleibuze noi pentru municipiul Chișinău. În acest fel vom procura încă 100 de troleibuze pentru municipalitate. Astăzi, prețul acestora este de 12,5 milioane de euro”, a spus Chirtoacă.
 
Igor Dodon nu a comentat deocamdată afirmaţiile lui Chirtoacă. Anterior însă, acesta a spus că nu vrea că comenteze afirmaţiile unui showman.
Autor: Lina Susan
Sursa: hotnews.md
0

Comentarii (0)

  08.04.2016

  Consultarea Strategiei Programul de Granturi Mici a GEF pentru Etapa Operaţională 6

  08.04.2016

  Comunicat de presă

  08.04.2016

  PNUD va facilita un proiect pilot de sporire a consumului de fructe proaspete în școlile și grădinițele publice din Chişinău

  08.04.2016

  Mărimea unității convenționale va fi ajustată

  08.04.2016

  Владельцы игровых автоматов оплатят лицензионные сборы за каждое игровое место