RSS

Dorin Chirtoacă a depistat frauda. AIE cere renumărarea voturilor

09.06.2011 Actual
886
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: mediafax.ro

Alianţa pentru Integrare Europeană  va cere instanţei de judecată să dispună renumărarea voturilor pentru consilierii de la primăria capitalei. Anunţul a fost făcut de către liberalul Dorin Chirtoacă în cadrul unei conferinţe de presă.

“Pentru a evita oricare speculaţii în ceea ce priveşte fraudarea alegerilor, ne-am consultat cu colegii din AIE şi am decis să cerem renumărarea voturilor acordate de cetăţeni pentru consilierii din primăria capitalei, dar şi renumărarea voturilor nevalabile. În acest scrutin numărul buletinelor nevalabile este de trei ori mai mare decât la alegerile parlamentare”, a spus Chirtoacă.

Chirtoacă a mai spus că va cere Comisiei Electorale Centrale ca să dispună scoaterea perdelei de la cabina de vot. Asta pentru a preveni fraudarea buletinelor de vot în cabina de votare.

De asemenea, AIE va cere organizarea alegerilor locale repetate în localitatea Stăuceni. Motiv pentru această solicitare a servit faptul că în ziua de 5 iunie la secţia de votare din această localitate au fost aduşi organizat la votare mai mulţi cetăţeni din alte localităţi, dar care aveau viză temporară în Stăuceni.
 

Autor: Lina Susan
Sursa: hotnews.md
0

Comentarii (0)  11.06.2011

  Marş PENTRU Drepturile Omului şi ÎMPOTRIVA discriminării

  10.06.2011

  FLEX Program Coordinator

  10.06.2011

  Patronii agricoli din Moldova îşi reînnoiesc angajamentul împotriva muncilor grele şi periculoase ale copilului, cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Muncii Copilului 2011

  10.06.2011

  E nevoie de a reorienta cheltuielile publice de la plata pensiilor şi salariilor bugetarilor la obiective economice pe termen lung

  10.06.2011

  Fără respectarea standardelor sanitare şi fito-sanitare, nu ne putem bucura de un Acord de liber schimb cu UE