Sursa imagine: europalibera.org

Igor Boțan: Dodon se comportă ca un potenţial viitor lider al Partidului Comuniştilor

Analistul Igor Boţan, directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT, constată că, „în urma acestor alegeri, la nivel naţional raportul între Alianţa pentru Integrare Europeană şi Partidul Comuniştilor a rămas, în fond, acelaşi ca şi la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, dacă se ia în calcul şi votul din Chişinău şi Bălţi".

„Dacă ar fi avut loc alegeri parlamentare, la nivel naţional PCRM ar fi luat aproximativ 40%. Deci, el îşi păstrează în continuare ratingul. În Chişinău, însă, PCRM a înregistrat o mică evoluţie, datorită lui Igor Dodon. Concluzia principală este că Dodon se comportă ca un potenţial viitor lider al Partidului Comuniştilor, deoarece rezultatul din Chişinău i se datorează în cea mai mare măsură lui, un rezultat în creştere semnificativă faţă de 2007 şi chiar faţă de alegerile din noiembrie 2010. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în turul doi în Capitală. Dacă PCRM va câştiga, înseamnă că comuniştii pot jubila victoria în aceste alegeri, în pofida faptului că în teritoriu, în linii mari, rezultatul lor îl repetă pe cel din 2007", a spus Igor Boţan pentru agenția Imedia.

El a precizat că „nu ştim la ce evoluţii să ne aşteptăm pe viitor, deoarece nu ştim ce se va întâmpla cu AIE".

„Probabil, gradul de instabilitate va creşte. Alianţa pare a fi incapabilă să-şi facă strategii şi pentru turul doi de scrutin, şi pentru alegerea şefului statului, şi pentru multe alte probleme. Deci, ne putem aştepta ca gradul de instabilitate să crească. Cert este că moralul PCRM este mai înalt pentru turul doi, decât al AIE", a subliniat Igor Boţan.

Autor: Imedia
Sursa: imedia.md
08.06.2011 Opinii
6339
0

Comentarii 3

 • Radio Erevan:

  Nu cred ca o sa castige in turul doi, dar pana acum a castigat mai multe voturi decat alti candidati comunisti. Se pare ca Tkaciuk si gruparea lui rusofona nu prea mai are in PCRM puterea si controlul pe care le demonstra la un moment.

  08.06.2011 18:33
 • Alex Alex:

  Daca privim mai bine rezultatele alegerilor,se vede clar, ca comunistii sunt in scadere in teritoriu. Doar in Chisinau au crescut, datorita banilor murdari oferiti lui Dodon.In al doilea rand, rezultatul votului politic pentru pcrm, la alegeri a fost de circa 31%, si nu 40, d-le Botan.

  08.06.2011 20:32
 • Alex Alex:

  Prin urmare, pcrm nu are cum sa adune, la eventualele alegeri anticipate 40%. Moldova merita o alta soarta, decat cea comunista!

  08.06.2011 20:34

  • Au fost semnate actele de transmitere ce atestă costul investițional al serviciilor și bunurilor achiziționate în cadrul unui proiect de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț, finanțat de UE

   27.01.2023
  • 6 milioane locuri de muncă ar putea să dispară pe parcursul următorilor ani. ,,Dezvoltarea capacităților sectorului serviciilor de consultanță în afaceri va facilita tranziția justă către economii și societăți circulare durabile”

   26.01.2023
  • În nordul țării încep activitățile pentru implementarea unui proiect de aprovizionare cu apă și sanitație susținut de Banca Mondială

   20.01.2023
  • Prioritățile în domeniul dezvoltării regionale pentru perioada 2023-2025

   19.01.2023
  • Ziua culturii în România și Republica Moldova: duplex de politici culturale

   14.01.2023