Sursa imagine: captura gzt.md

Un ziar afiliat PCRM a fost obligat să plătească 20 de mii de lei prejudiciu moral

Un ziar din Bălți, afiliat PCRM, a fost obligat astăzi de o instanță de judecată să plătească ”prejudiciu moral” în sumă de 20 de mii de lei unor persoane fizice și juridice din localitate. Cazul are legătură directă cu actuala campanile electorala, deoarece ziarul ”Gazeta MD” a publicat un articol în care a încercat să inducă ideea că rudele candidatului PD la funcția de primar al municipiului Bălți, Anatolie Harcenco, ar încălca legislația în vigoare privind activitatea de întreprinzător.

Judecătoria Bălți a emis o decizie  prin care constată că informațiile, publicate de ”Gazeta MD”, precum că Maria Harcenco și Larisa Munteanu ”au înjurat și îmbrâncit reprezentanții inspectoratului fiscal”, precum și comentariul la o imagine, în care ziarul afirmă că ”în poza respectivă sunt prezentate Maria Harcenco și Larisa Muntean folosindu-se de mașina Cancelariei de Stat” , nu corespund realității și lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională.

De asemeni, instanța a decis că informația, publicată de acest ziar, precum că ”Larsiv Exim” SRL nu ar avea autorizații de funcționare, sunt informații false ”care lezează imaginea și reputația profesională a persoanei juridice”.

În consecință, Judecătoria Bălți a decis ca SRL ”Dialog-Media”, în calitate de fondator al ziarului ”Gazeta MD”, să plătească câte 5 mii de lei daune morale Mariei Harcenco și Larisei Munteanu și 10 mii de lei în beneficiul ”Larsiv-Exim” SRL în calitate de  ”prejudiciu moral și pentru restabilirea imaginii profesionale”.

Decizia instanței din Bălți este cu drept de apel și poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți în termen de 20 de zile.

Autor: HotNews
Sursa: hotnews.md
03.06.2011 Actual
1063
0

Comentarii 0


   • Va fi inaugurat un complex educațional - sportiv de care vor beneficia locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru

    24.06.2016
   • ”VOCEA APL”: O BOMBA CU CEAS” TICĂIE ÎN LOCALITĂȚILE DIN REPUBLICA MOLDOVA! CALM AVERTIZEAZĂ CĂ LIPSA DE MĂSURI ȘI REFORME URGENTE RISCĂ SĂ ARUNCE ÎN AER TOT SISTEMUL APL!

    24.06.2016
   • Trăiește o experiență frumoasă, participând în expediția de vară pe râul Răut!

    24.06.2016
   • Читайте в завтрашнем номере Официального монитора

    23.06.2016
   • Hai să vizionezi un film bun împreună cu Rețeaua Tinerilor Ecologiști!

    23.06.2016