RSS

Filat s-a întâlnit cu Roşca şi l-a îmbărbătat | foto

03.06.2011 Actual
576
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: gov.md

Premierul Vlad Filat s-a întâlnit, azi, cu Ştefan Roşca, un tânăr cu dizabilităţi dar care face sport de performanţă. Filat, alături de Roşca, s-a antrenat, iar în timpul exerciţiului au avut o discuţie. 

Ştefan Roşca studiază la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport, fiind primul student cu dizabilităţi de la această instituţie. 

Ştefan i-a spus premierului că fiind halterofil ar vrea să reprezinte Republica Moldova la competiţii internaţionale. Tânărul a reuşit deja să doboare un record european, iar visul lui este să participe la Jocurile Parolimpice. 

Premierul Filat i-a spus sportivului, citat de Serviciul de presă al Guvernului, că va fi alături şi îi va acorda suportul necesar pentru ca el să ajungă la olimpiadă, oferindu-i tânărului un suport bănesc. 

Ştefan Roşca are 20 de ani şi este campion al Republicii Moldova la box. A ajuns într-un scaun cu rotile după ce s-a electrocutat încercând să salveze o barză rănită de pe un stâlp. După accident, Ştefan Roşca a rămas fără ambele picioare. 

Recent, postul TV „Moldova 1” a realizat o emisiune („Focus”) despre destinul tragic al lui Ştefan Roşca, dar şi despre curajul şi încăpăţânarea sa de a obţine performanţă în viaţă şi sport. 

Autor: HotNews
Sursa: gov.md
0

Comentarii (0)  11.06.2011

  On the World Day against Child Labour 2011 Agricultural Employers from Moldova have Renewed their Commitment to Fight against Hazardous Child Labour

  11.06.2011

  Marş PENTRU Drepturile Omului şi ÎMPOTRIVA discriminării

  10.06.2011

  FLEX Program Coordinator

  10.06.2011

  Patronii agricoli din Moldova îşi reînnoiesc angajamentul împotriva muncilor grele şi periculoase ale copilului, cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Muncii Copilului 2011

  10.06.2011

  E nevoie de a reorienta cheltuielile publice de la plata pensiilor şi salariilor bugetarilor la obiective economice pe termen lung