RSS

Argumentul lui Slava Perunov

02.06.2011 Actual
214
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: hotnews.md

Slava Perunov, editorul ziarului de expresie rusă SP, care se editează la Bălţi, a anunţat că nu se va mai implica în politică sub nici o formă. 

Declaraţia a fost făcută de ziarist, joi, într-o conferinţă de presă cu prilejul încheierii mandatului său de ales local independent în Consiliul Municipal Bălţi (CMB). 

„Deşi am fost îndemnat să candidez independent de către mulţi cunoscuţi, am decis să renunţ la orice implicare în structurile puterii, pentru că am ales să respect principiile noului Cod deontologic, care a fost adoptat, recent, în Moldova”, a declarat Slava Perunov. 

Jurnalistul spune că prezenţa sa, timp de patru ani, în CMB a prejudiciat într-un fel şi imaginea ziarului editat. 

„După ce am devenit consilier, o parte dintre cititori au crezut greşit că i-am părăsit şi am trecut de partea autorităţilor, iar ziarul a devenit unul loial puterii”, a spus Slava Perunov, recunoscând că activitatea sa în forul local i-a răpit mult timp pentru realizarea unor proiecte media. 

„Munca în Consiliu mi-a răpit o bună din timpul pe care trebuiam să-l utilizez în direcţia dezvoltării gazetei”, a declarat Perunov, spunând că printre ideile pe care urmează să le implementeze se numără extinderea ziarului pe Internet. 

În cadrul conferinţei sale de presă, Slava Perunov a acuzat de dictatură şi neglijare a opoziţiei majoritatea comuniste din CMB. Pe fostul primar Vasili Panciuk, candidatul comuniştilor la şefia Primăriei Bălţi, Perunov l-a acuzat de implicare în „structura mafiotă” a comuniştilor. 

În alegerile locale din 2007, jurnalistul Slava Perunov a acumulat peste 700 de voturi. După alegerea sa în CMB, for dominat de comunişti, Perunov a aderat la fracţiunea de opoziţie „Meleag”. Acum un an, a anunţat că se retrage conformându-se unei decizii a Consiliului de etică al Asociaţiei Presei Independente (al căruia preşedinte este în prezent şi din care face parte ziarul „SP”) care s-a pronunţat împotriva participării membrilor săi în oricare fracţiuni politice la nivel local şi central. Slava Perunov se numără printre consilierii din Bălţi care au militat pentru privatizarea „Teleradio-Bălţi” (controlată de autorităţi), care a fost lichidată la finele anului trecut după ce nu s-a reuşit înstrăinarea ei. De asemenea, Perunov s-a opus întotdeauna deciziilor CMB de a acorda subvenţii celor două ziare municipale („Golos Bălţi” şi „Vocea Bălţilor”), finanţate din bugetul local. 

Slava Perunov s-a numărat în două rânduri printre cei mai buni zece jurnalişti ai anului, fiind nominalizat de Clubul de Presă de la Chişinău. 

Autor: Monitor Media
Sursa: hotnews.md
0

Comentarii (0)  23.06.2011

  Soroca: A treia sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”

  23.06.2011

  Arbitrajul internaţional şi medierea în ţările CSI: dezvoltarea legislaţiei şi practici moderne

  23.06.2011

  65 ani de la instituirea Serviciului municipal de ftiziopneumologie din Chișinău

  23.06.2011

  RM ar trebui să negocieze trecerea graduală la un regim de liber schimb cu UE, pentru a atenua din efectele nefaste

  23.06.2011

  Sistemul juridic român condamnă romii la locuinţe inadecvate