RSS

OSCE se pronunţă deschis în sprijinul musulmanilor din Moldova

27.05.2011 Actual
149
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: osce.org

Misiunea OSCE în Moldova a salutat astăzi înregistrarea recentă a primei organizaţii musulmane în Moldova, dar şi-a exprimat totodată îngrijorarea faţă de recentele manifestări de intoleranţă, şi a îndemnat Moldova să-şi păstreze angajamentul în privinţa toleranţei religioase.

„Toate statele participante la OSCE sunt angajate să respecte libertatea gândirii, conştiinţei, religiei sau credinţei a tuturor, fără deosebire de rasă, sex, limbă sau religie,” a spus ambasadorul Philip Remler, şef al Misiunii OSCE în Moldova. 

„În acest sens, salut înregistrarea Ligii Islamice din Republica Moldova în calitate de comunitate religioasă”, a adăugat oficialul. 

El a făcut referinţă la Documentele Finale semnate la Madrid în 1983 şi la Viena în 1989, prin care Moldova, ca stat participant la OSCE, s-a angajat să acorde un statut oficial comunităţilor religioase la solicitarea acestora şi în conformitate cu cadrul constituţional al Moldovei. 

„Manifestările recente de intoleranţă faţă de musulmani stârnesc îngrijorări,” a adăugat Remler, menţionând că personalităţile publice, liderii politici şi religioşi au o responsabilitate importantă în promovarea respectului reciproc şi a înţelegerii.

Remler a chemat liderii politici să condamne intoleranţa şi discriminarea, inclusiv cea faţă de musulmani, şi să promoveze toleranţa, respectul reciproc şi înţelegerea în rândul cetăţenilor Republicii Moldova.

Autor: HotNews
Sursa: hotnews.md
0

Comentarii (1)

  • 28.05.2011 21:13
    Moldovan Samtut:

    EU sustine pe Chirtoaca si minoritatile din MD, dar majoritatea din MD sustine pe Dodon si Biserica! Paradox! Si cine va perde?28.05.2011

Amnesty a îndeplinit 50 de ani

27.05.2011

Lansare de proiect la Fălești: Rețea transfrontalieră pentru agricultura ecologică, „EcoAgriNet”

27.05.2011

CALM A LANSAT NUMĂRUL 4 ȘI 5 AL ZIARULUI „VOCEA AUTORITĂȚILOR LOCALE”

27.05.2011

Expoziţie internaţională de încălţăminte, genţi şi accesorii „AYAKKABI WINTER 2011”

27.05.2011

A doua locuinţă protejată a fost deschisă la Bălţi