RSS

Scandal! PRIMĂRIA SE TEME DE LIBERALI

27.05.2011 Actual
325
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: hotnews.md

Primăria Bălți, controlată de exponenții PCRM, a dat dispoziții verbale directorilor unor instituții de învățământ din localitate ca să contramandeze întâlnirile electorale ale pedagogilor cu candidații PL pentru funcția de primar și de consilieri. Astfel , a fost dată peste cap activitatea acestui concurent electoral în ”capitala nordului”. Pe de altă parte, Primăria Bălți neagă orice implicare a autorităților în procesul electoral.

Tatiana Potîng, viceministru al Educației și candidat PL pentru Consiliul Municipal Bălți, a declarat că la cererea Direcției de învățământ Bălți a fost depus la primărie un grafic al întâlnirilor în instituțiile de învățământ, însă autoritățile au utilizat acest document pentru a intimida directorii de școli, ultimii fiind avertizați că vor avea probleme dacă organizează întâlniri cu liberalii.

Potrivit Tatianei Potîng, Primăria Bălți este unica din Republica Moldova care cere ca să fie coordonată activitatea electorală cu administrația publică locală. ”PL a dorit să nu intre în dispute sterile, s-a conformat cererii Direcției de învățământ și a depus  graficul, deși  nu există nici o prevedere legală care ar obliga concurenții electorali să-și coordoneze întâlnirile electorale cu primăria”, a mai precizat Tatiana Potîng.

PL a depus o plângere la Consiliul Electoral de Circumscripție în care solicită crearea condițiilor pentru o activitate electorală legală și liberă.

Autor: HotNews
Sursa: hotnews.md
0

Comentarii (0)  23.06.2011

  Soroca: A treia sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”

  23.06.2011

  Arbitrajul internaţional şi medierea în ţările CSI: dezvoltarea legislaţiei şi practici moderne

  23.06.2011

  65 ani de la instituirea Serviciului municipal de ftiziopneumologie din Chișinău

  23.06.2011

  RM ar trebui să negocieze trecerea graduală la un regim de liber schimb cu UE, pentru a atenua din efectele nefaste

  23.06.2011

  Sistemul juridic român condamnă romii la locuinţe inadecvate