RSS

ULTIMA ORĂ! Şi Traian Băsescu va boicota întâlnirea cu Barack Obama, Bucureştiul tace

25.05.2011 Actual
864
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: hotnews.md

Presedintii Romaniei, Serbiei si Slovaciei intentioneaza sa boicoteze invitatia presedintelui polonez Bronislaw Komorowski de a participa la Summitul Europa Centrala, la care participa presedintele american Barack Obama, scrie site-ul de stiri poland.pl.

Motivul este faptul ca Polonia, convinsa de Statele Unite, l-a invitat si pe presedintele kosovar, Atifete Jahjaga, stat care nu este recunoscut de Serbia, Slovacia si Romania.

Decizia presedintelui Serbiei Boris Tadic de a nu lua parte la summitul tarilor central si sud-est europene de la Varsovia la 27 si 28 mai a fost confirmat de presedintia sarba intr-un comunicat citat de agentia oficiala Tanjug. Motivul invocat? "Kosovo nu va fi prezentat asimetric comparativ cu alti participanti, cum ar fi necesar la astfel de intalniri la nivel inalt".

Administratia prezidentiala de la Bucuresti nu a facut publica nici o pozitie oficiala.

Presedintele Barack Obama va vizita Polonia in perioada 27-28 mai.

Acum, diplomatii polonezi incearca sa atenueze disputa, dar sperantele ca toti liderii din Europa Centrala vor participa la acest summit sunt minime, noteaza site-ul polonez.

Si cotidianul sarb Danas scrie, citat de www.b92.net, ca presedintele Boris Tadici nu va participa la acest summit, deoarece "Kosovo va fi tratat ca un stat egal".

Danas adauga ca este probabil ca pozitia Serbiei sa fie sustinuta de Romania si Slovacia.

Precedenta intilnire Basescu - Obama a avut loc in 2010, la un dineu de lucru in Praga oferit de presedintele american sefilor de stat din Europa Centrala. La acel dineu nu a fost invitat nici un oficial din Kosovo.

Autor: HotNews
Sursa: hotnews.ro
0

Comentarii (0)  02.11.2011

  Transnistria ar putea să devină o unitate administrativ-teritorială de nivelul doi în componenţa Republicii Moldova

  02.11.2011

  Apel deschis pentru participanţi în cadrul Programului de schimb de Tineret „Conexiunea generaţiilor prin voluntariat"

  01.11.2011

  Masă rotundă de evaluare a proiectului „Importanța studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova”

  01.11.2011

  Buletinul informativ nr.10, elaborat și difuzat de ADR Nord

  01.11.2011

  Lansare de studiu: Transnistria - o posibilă unitate administrativ-teritorială de nivelul II în componenţa Republicii Moldova