RSS

ACUM FIECARE POATE DETECTA MINCIUNOȘII. Vezi AICI cum să îţi dai seama dacă cineva minte

18.05.2011 Caleidoscop
362
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: shutterstock.com

Ce îi dă de gol pe mincinoşi? Un studiu Un studiu care te învaţă cum poţi să îţi dai seama dacă cineva minte analizându-i limbajul corpului şi felul în care vorbeşte a fost publicat în American Journal of Forensic Psychiatry, scrie msnbc.

Un profesor de psihologie de la Universitatea UCLA, Edward Geiselman, a studiat timp de câţiva ani metode prin care poţi să îţi dai seama dacă cineva minte sau nu. Geiselman a luat în calcul 60 de studii precedente despre cum să detectezi minciuna. El spune că există câteva indicii care îi dau de gol pe mincinoşi:

Îţi spun numai esenţialul dintr-o întâmplare. "Marea majoritate a oamenilor care mint preferă să nu dea prea multe detalii fiindcă există riscul să nu şi le amintească mai târziu", spune Geiselman. Alţii se tem că, dacă spun o poveste mult prea elaborată, cei care îi ascultă nu or să-i creadă.

Îţi dau mici detalii irelevante despre puţinul pe care l-au povestit, cum ar fi: cu ce erau îmbrăcaţi, ce şi-au comandat de băut, ce maşină conduceau. Acest lucru este uneori suspect.

Răspund la întrebări cu o întrebare. Astfel, dacă îi întrebi: "Unde ai fost aseară?", ei îţi răspund "Unde am fost aseară...?" Geiselman susţine că un lucru care îi dă de gol este să înceapă să îţi răspundă încet, cu dificultate, pentru că îşi fabrică povestea în minte în acel moment. Este suspect şi dacă ezită, vorbesc în propoziţii fragmentate, se opresc şi o iau de la capăt. "Ori sunt obosiţi ori mint", crede Geiselman.

Îşi muşcă buzele şi se uită în altă parte. "Asta arată că ceva nu este în regulă. Înseamnă că trebuie să se gândească bine la un răspuns", spune Geiselman. De asemenea, gesturile mincinoşilor sunt îndreptate spre persoana lor (se joacă cu hainele sau cu o şuviţă de păr).

Autor: Gândul
Sursa: gandul.info
0

Comentarii (0)  24.05.2011

  Tinerii din şase raioane învaţă să se impună prin idei şi argumente la dezbateri regionale

  24.05.2011

  A doua sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, în Regiunea de Nord

  23.05.2011

  Pentru a beneficia de Acordul de liber schimb cu UE, e nevoie de a creşte competitivitatea sectorului agro-alimentar

  23.05.2011

  ADR Nord va organiza a doua sesiune a Programului de instruire

  23.05.2011

  CCI invită mass-media la Reuniunea de Afaceri Moldo-Estoniană