SOLUȚIE NEAȘTEPTATĂ. Proclamăm R. Moldova regat şi îl cerem ca Domnitor pe Prinţul Harry

Toată criza politica a început din cauza parlamentarilor noştri, care nu au avut puterea ori dorinţa să-l aleagă pe unul dintre ei PREŞEDINTE al Moldovei! Ca urmare, avem alegeri după alegeri şi este garantat că, în viitorul apropiat, iarăşi vom merge la urne. Partidele şi noii şefi irosesc fără chibzuială banii statului, adică ai noştri, deşi mai bine ar scoate ţara din sărăcie! Şi cel mai grav este faptul că, lor nu le pasă deloc cât au cheltuit pentru propriile ambiţii! Politicienii noştri vor un singur lucru: fotolii în Parlament ori Guvern! Iar noi, oamenii simplii, alegem, alegem, alegem …, şi tot fără noroc!
Cine sunt cei ce vor să ne conducă? Ce vor face pentru noi? NIMIC! Tot ne poartă cu zăhărelul, ne fac fel de fel de promisiuni, pentru ca, în cele din urmă, să ne alegem cu nimic. Evident, or, ei stau la putere, iar noi …SUB puterea lor!
Pentru ce avem nevoie de un preşedinte într-o TARĂ PARLAMENTARĂ?
În Moldova, fiecare se vede „Preşedintele întregii ţări”. Iar când ajunge în fotoliul din Parlament, face tot ce-i trece prin minte pentru a-şi vedea visul realizat. Acesta este marele nostru nenoroc!
După doi ani de căutare a unui loc de muncă în Moldova, care să îmi asigure un trai decent, am fost nevoit să plec peste hotarele ţării. Similar altor concetăţeni de ai noştri, sunt un moldovean dintr-o familie simplă, originar din Chişinău. De 3 ani locuiesc şi lucrez în Marea Britanie.
Anglia este o ţară bogată, cu reguli, tradiţii seculare şi cu Familie Regală. Adică, e cu totul o altă lume. Şi oamenii de aici ţin mult la tradiţiile şi valorile lor. Marea Britanie este renumită anume prin legile, regulile şi tradiţiile făcute de localnicii englezi. Chiar şi ruşii înstăriţi admiră şi respectă regulile societăţii engleze! Bogătani din diferite colţuri ale lumii, inclusiv din imensa Rusie, fug în Marea Britanie. De ce? Pentru că aici se respectă şi se îndeplineşte LEGEA, indiferent de perfecţiunea sau neajunsurile ei! Legea este pusă în capul mesei! Tradiţiile engleze sunt păstrate veacuri la rând, fapt demn de toată admiraţia, iar localnicii nu le schimbă pe nimic, mai ales pe cele ce ţin de Monarhie şi Familia Regală. În Marea Britanie, locul de cinste este ocupat de simbolul întregii ţări – Familia Regală, şi nimeni nu pretinde la acest loc înalt din societate. Fiecare cetăţean îşi ştie locul şi lucrul.
Pentru britanici, Monarhia este constituţională: au un Monarh în funcţia de şef de stat, un Parlament ales de popor, şi un Guvern cu prim-ministru. Această orânduire datează din veacul XVII şi este păstrată până în prezent. Cel mai remarcabil lucru este că, oamenii ce nu cred în Monarhie, totuşi, susţin şi respectă Monarhia Constituţională din ţară! Casa de Windsor este actuala Casă Regală a Regatului Unit al Marii Britanii.
Nu mă consider fan al Regatului Unit al Marii Britanii. Există şi aici destule probleme. Însă, societatea îi oferă fiecăruia posibilitatea de a se dezvolta aşa cum vrea şi spre binele tuturor!
Şi, să vedeţi: o ţară mică precum Anglia a creat, mai întâi, Regatul Unit al Marii Britanii în 1603, după care a fondat un întreg imperiu. La momentul actual, există o Comunitate de Naţiuni din care fac parte 54 state independente, precum: Canada, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, India, Cipru etc. Cu Regina Elisabeta a II-a în calitate de şef al Comunităţii de Naţiuni! Deci, sistemul şi-a demonstrat reuşita.
Prinţul Charles manifestă un interes deosebit pentru România, de care se zice că este îndrăgostit. Prin fundaţia "Mihai Eminescu Trust" (www.mihaieminescutrust.org) din Londra, Charles se implică în păstrarea patrimoniului cultural românesc. Recent, Prinţul şi-a cumpărat o casă în România, în satul Viscri. Charles este foarte interesat şi de Ortodoxia românească, retrăgându-se în fiecare an la mănăstirile din România. Menţionăm că Prinţului Charles i s-ar fi propus să devină Rege al României, ofertă declinată de el. Păcat.
Însă, ce au ei, iar noi nu avem?
Dar, ce avem noi, moldovenii, comun cu britanicii? Ei au Parlament, şi noi avem! Ei au prim-ministru, şi noi avem! Ei nu au preşedintele …., şi noi nu avem!
Însă, ce au ei, iar noi nu avem? Faceţi un simplu test: comparaţi moneda naţională, Leu Moldovenesc cu Lira Sterlină. Pe Leul Moldovenesc îl vedem pe marele Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, iar pe Lira Sterlină – pe actuala Regină, Elisabeta a II-a. Răspunsul vine de la sine, avem nevoie de tradiţie! DA! De o Monarhie Constituţională, ca o continuitate a Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt! Adică, avem nevoie de un Monarh în funcţie de şef de stat pe viaţă, cu Familie Regală, un Monarh cu sânge nobil şi de neam nobil. Nu de un banal preşedinte politician, local, venit pe 4 ori 8 ani în fruntea statului cu scopul de a fura pentru el, familia sa şi partidul său.!
Ce vom avea din aceasta?
O stabilitate politică şi economică! Nimeni din politicieni nu va avea o putere absolută şi nimeni nu va putea să fure ţara fără a fi pedepsit. Pentru că puterea Monarhului constă în executarea Legii! Nu vom mai alerga la Moscova, Brussels ori Bucureşti pentru dreptate şi conducători noi! Fără întrebări suplimentare, Moldova va fi un stat cu dreptul la viaţă şi cu un viitor stabil, unde vor dori să vină toţi!
Un Monarh bun provine dintr-o familie renumită, bună şi bogată, care, la rândul lui, vede ţara sa ca pe o familie întreagă, de care are grijă pentru ca ea să fie prosperă, puternică şi dezvoltată, indiferent de naţionalitatea şi originea cetăţenilor ţării. Chiar dacă un partid vine iar altul pleacă, Monarhul rămâne, ca garant al stabilităţii şi dezvoltării continue. El este cel ce luptă pentru interesul cetăţeanului de rând, urmăreşte cum este respectată Legea şi dă peste cap planurile corupte ale politicienilor. Din poziţia lui, Monarhul vede ce se întâmplă în ţară, în lume şi contribuie la evitarea crizelor, conflictelor, catastrofelor politice şi sociale! Astfel, Legea va fi făcută şi va funcţiona reieşind din interesele tuturor cetăţenilor, nu doar a unui grup de oameni. Aceasta va duce la dezvoltarea economica şi socială ţării.
Nu cunosc o altă Familie Regală din lume care să se bucure de valoare şi respect mondial, precum Familia Regală din Regatul Unit al Marii Britanii. Membrii acestei Familii sunt foarte vestiţi, respectaţi, ascultaţi şi auziţi oriunde în lume. Ei sunt priviţi cu admiraţie şi invidie de alţii. Fiind sunt bogaţi, concomitent sunt generoşi cu cei nevoiaşi!
Pe lângă faptul că au de toate, mai au şi doi Prinţi: William şi Harry. Prinţul William va fi Regele Marii Britanii. Printul Harry, ca al doilea moştenitor la scaunul Regal, este iubit sincer de toţi britanicii, pentru inima bună şi curajoasă. Harry a fost în Afganistan şi va deveni un pilot în armata britanică! Care politician contemporan ori conducător de ţară sau copii cărora dintre ei au luptat pe front şi au servit ţara la datorie? Nu cunosc asemenea exemple!
Îl vreau pe Prinţul Harry ca Domnitor legiuit al Moldovei, în scaunul Domnesc, cu viitorii urmaşi acestuia, de la munte până la mare! Vreau ca ţara mea să aibă un viitor bun, în pofida prezentului dificil, aşa precum a făcut Domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt, transformând Moldova într-un stat prosper. Voievodul a devenit MARE pentru că a aparat Credinţa, Ţara şi Neamul!
Ce reprezintă Casa de Windsor?
Casa de Windsor, actuala Familie Regală din Marea Britanie, este singura dinastie care a domnit simultan asupra ţărilor de pe toate continentele lumii! Actualul cap al Casei de Windsor este regina Elisabeta a II-a. Soţul Reginei, Prinţul Philip, Duce de Edinburgh, provine dintr-o linie nobiliară greco-daneză. Regina Elisabeta a II-a s-a născut la Londra, la 21 aprilie 1926, fiind primul născut al Prinţului Albert, Duce de York (viitorul rege George al VI-lea) şi al Ducesei de York. Elisabeta avea treisprezece ani, când a început cel de-al doilea război mondial, iar ea şi sora ei mai mică, Prinţesa Margaret, au fost evacuate la Castelul Windsor în Berkshire. A existat o intenţie de a evacua cele două prinţese în Canada, la Castelul Hatley. La această sugestie, Regina a replicat: "Copiii nu vor pleca fără mine. Eu nu-l voi părăsi pe rege! Iar regele nu va pleca niciodată!" Ce de frumos şi nobil!
La vârsta de 13 ani, Elisabeta l-a cunoscut pe viitorul soţ, Prinţul Filip. S-a îndrăgostit de el şi a început să-i scrie, în timp ce acesta era în Marina Regală.
În 1945, la vârsta de 18 ani, Prinţesa Elisabeta şi-a convins tatăl că ar trebui să i se permită să-şi aducă aportul şi să se implice în mod direct la derularea războiului. Ea a aderat la "Women's Auxiliary Territorial Service", fiind cunoscută ca nr 230873 şi a fost instruită ca mecanic de locomotivă.
Elisabeta s-a căsătorit cu Filip la 20 noiembrie 1947. Înainte de căsătorie, Filip a renunţat la titlul de Prinţ al Greciei şi Danemarcei şi a adoptat titlul de Locotenent Filip Mountbatten, după numele familiei mamei sale. Chiar înainte de nuntă, a fost numit Duce de Edinburgh şi a primit titlul de Alteţea Sa Regală (ASR Ducele de Edinburgh).
După căsătorie, Prinţesa Elisabeta efectuează vizite formale, împreună cu ducele de Edinburgh, în Franţa şi Grecia. Elisabeta naşte primul copil al cuplului, Prinţul Charles, la 14 noiembrie 1948. În anul 1969 i se acorda titlul de prinţ de Wales şi i se încredinţează simbolurile demnităţii sale: sabia, sceptrul şi inelul cu ametist, simbolizând căsătoria prinţului cu ţara. Charles s-a căsătorit cu Diana Spencer la 29 iulie 1981. În urma acestei căsătorii, s-au născut doi copii, prinţii William (n. 21 iunie 1982) şi Harry (n. 15 septembrie 1984).
Ce trebuie să facem?
Mă doare la inima să văd cum ţara mea, în care m-am născut şi încă sper să locuiesc până la bătrâneţe, este distrusă, ruptă în bucăţele şi săracă fără de limită! De ce am ajuns la această situaţie!? Este loc pentru încă şi mai rău? Cât timp oamenii de la noi din ţară vor mai fi gata să se mănânce de vii unii pe alţii? Ambiţiile unora şi orgoliul altora duc întreaga societate la sinucidere şi tara la dispariţie.
Având o Monarhie, încetul cu încetul, vom merge cu toţi spre o Moldovă prosperă, cu dreptate şi libertate pentru fiecare! Moldova va deveni un punct de atracţie pentru oamenii cu bani ce-şi vor desfăşura afacerile din ţara lor. Transnistria va dispărea de la sine. Europenii ne vor respecta şi ne vor propune să venim la ei, iar noi ne vom gândi mult înainte de a primi sau refuza ofertele lor şi vom avea folos din ele pentru Moldova noastră. Pentru că, o ţară trainică, chiar şi mică, cu legile respectate şi cetăţenii prosperi, poate multe! Trebuie să începem prin a schimba constituţia: ne proclamăm regat şi îl cerem ca Domnitor pe Prinţul Harry.
Astfel, vom scăpa de nevoi şi vom avea un viitor sigur pentru urmaşii noştri! Doamne ajută!
Sursa: hotnews.md
- 18.05.2011
-
Liberalizarea economiei moldoveneşti este fictivă şi nu poate fi mimată la nesfârşit
- 18.05.2011
-
Filiala Cahul a CCI va presta un nou serviciu pentru transportul maritim
- 18.05.2011
-
Tineri din patru raioane îşi îndeamnă semenii să voteze la 5 iunie 2011: „Construim viitorul împreună”
- 17.05.2011
-
ADR Nord va încheia un memorandum cu ADR Nord-Est din România
- 17.05.2011
-
ADR Nord se implică în proiectele de energie din surse regenerabile
Video Line
- 13.05.2011
-
Doga: Păstrați iubirea!
- 10.05.2011
-
Cubanezii evadează
- 05.05.2011
-
Vardanian a fost eliberat!
Comentarii (1)
Eu is pentru!