Sursa imagine: sis.md

Despre românismul lui Artur Reșetnicov

Aflăm din presă că fostul şef SIS,  actualul deputat din partea PCRM, Artur Reşetnikov a obţinut, în mod legal, cetăţenie română.

Logic. Vrea omu să circule liber prin Europa, să aibă unde cheltui banii pe care îi munceşte în sudoarea frunţii în ţărişoara lui independentă.

Mai puţin mă deranjează partea etico-morală a acestui fapt. Nu mă miră deloc. Toţi politicienii sunt mincinoşi. Iar comuniştii sunt cei mai mincinoşi şi făţarnici dintre politicieni. Asta e problema electoratului lor, care trebuie să-şi dea două palme şi să nu se lase duşi ca boii de dîrlog.

Mai mult mă deranjează faptul că Statul Român (!)… da, da… acel Stat Român care “are grijă” de românii de pretutindeni, care a fost şi este călcat în picioare de către comuniştii mai vechi sau mai noi, care este acuzat de comuniştii voroninişti că urzeşte planuri de lichidare a Republicii Moldova, acordă cetăţenia sa unui reprezentat de vază a acestor comunişti!

Putem doar să ne imaginăm cîte nemernicii şi laşităţi s-au făcut cu mînuţa acestui Reşetnicov, în timp ce era şef de SIS, împotriva României, împotriva românilor din RM, împotriva apropierii dintre aceste două state.

Nu o dată l-a văzut pe acest fiu de suflet al KGB-ului urlînd prin Parlament că România este pericolul cel mai mare, că ne subminează statalitatea, că nu mai ştiu ce lucruri straşnice ne face. Şi? Şi Statul Român încălzeşte la sînul său această viperă hidoasă, şi o pune la egal cu copii săi adevăraţi. Penibil!

În afară de acest Reşetnicov, o mulţime de rusofoni din RM obţin anual cetăţenia română. Şi fiind români cu acte în regulă, depunînd jurămînt de credinţă acestui stat, ei continuă să-l murdărească şi să-l ponegrească, să-l insulte şi să-l umilească. Eu nu încearcă măcar să înveţe limba română! Şi se vede că nici nu vor încerca vreodată.

Eu, român fiind prin laptele mamei, participant şi premiant la olimpiadele  republicane de Limbă Română şi Istorie a Românilor, luptător declarat pentru  valorile şi cauza naţională, am frămîntat glodul satelor moldoveneşti în 2008-2011 alături de colegii din Partidul Liberal, am participat la mitinguri şi proteste, nu am dormit nopţi şi nu am mâncat pe săturate zile întregi, am făcut tot ce a stat în puterile mele pentru a ajuta la eliberarea Moldovei de comunişti. Deasemenea, am lucrat şi la campaniile lui Băsescu şi Tomac în Moldova. Şi tot ce făceam noi era însoţit de “Hora Unirii”, “Noi sîntem români” şi “Deşteaptă-te române”.

Iar acum, Statul Român oferă cetăţenia sa lui Reşetnikov.

Eu nu am cetăţenie română. Eu nici măcar nu am depus actele. Eu nu am nevoie de ştampilă în paşaport ca să ştiu că sunt Român.

Autor: Victor Chironda
Sursa: victorchironda.din.md
05.05.2011 Opinii
6076
0

Comentarii 1

 • Marian Stan:

  DIn punct de vedere moral, aveţi dreptate. Din punct de vedere juridic, nu.
  Statul român acordă cetăţenia tuturor celor care au pierdut-o abuziv. La fel şi urmaşilor celor care sunt în această situaţie.
  Asta e viaţa. PErsonal cred că e bine că România nu e vânător de vrăjitoare şi se dovedeşte încă o dată acest lucru. Pe de altă parte, cum ar fi comentat comuniştii refuzul acordării cetăţeniei?

  06.05.2011 20:25

  • Marcel Spatari pleacă din funcție! Cine va fi noul ministru?

   30.12.2022
  • Bilanțul anului 2022: investiții în valoare de 215 mln lei valorificate de ADR Centru pentru implementarea proiectelor de dezvoltare regională

   30.12.2022
  • Proprietarii terenurilor afectate de construcția apeductului magistral Chişinău-Străşeni-Călăraşi vor fi despăgubiți

   28.12.2022
  • 27 martie 2023 – termenul de depunere a cererilor de finanțare pentru notele conceptuale selectate în cadrul Concursului proiectelor de dezvoltare urbană

   22.12.2022
  • La Bălți au fost finalizate lucrările de reparație a străzii Petru Zadnipru și a unor căi de acces

   21.12.2022