RSS

PROTEST în faţa Primăriei || foto

04.05.2011 Actual
282
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: hotnews.md

Circa 20 de persoane au protestat, azi, în faţa Primăriei Bălţi, acuzând autorităţile locale de corupţie şi de faptul că nu vine în sprijinul populaţiei. Protestatarii, inclusiv persoane cu handicap şi foste persoane supuse represiunilor staliniste, îşi adjudecă în instanţă drepturile în litigii funciare, imobiliare ş.a. (în unele dintre care figurează ca parte primăria locală) care se află însă pe linie moartă. 

Protestatarii acuză autorităţile din Bălţi de complicitate cu organele de drept în sensul că le tergiverseze intenţionat dosare în instanţe. Oamenii adunaţi în faţa primăriei şi-au întitulat acţiunea de protest „Nu corupţiei şi fărădelegilor în structurile de stat şi de judecată”. 

Tamara Guţan, una dintre protestare, a declarat pentru HotNews.md că grupul respectiv de persoane ale căror dosare s-au împotmolit cu anii prin instanţă cer formarea unei comisii care să examineze fiecare caz în parte. „Noi cerem ca să  fie stabilit în fiecare caz aparte cine se face responsabil de încălcări şi fie elucidat dacă abaterile de la lege au fost intenţionate”, a mai spus Guţan. 

„Eu lupt pentru dreptate prin instanţele judecătoreşti din Moldova din 2005 şi nu sunt sigură dacă judecătorii noştri pot face dreptate”, a mai spus Tamara Guţan. 

Primarul interimar de Bălţi, Octavian Mahu, a declarat pentru HotNews.md că pretenţiile invocate de protestatari ţin de competenţa exclusivă a instanţelor de judecată. 

„Nu este în drept nici un organ public sau o terţă parte să se implice în aceste cazuri”, a spus Octavian Mahu. „Cât priveşte acuzaţiile de corupţie, am solicitat de la protestatari probe, dar nu le-au primit din partea lor”, a adăugat Octavian Mahu. 

Protestatarii sunt decişi să anunţe greva foamei şi să protesteze în centrul Chişinăului, în preajma instituţiilor statului. 

Autor: Eugen Urban
Sursa: hotnews.md
0

Comentarii (0)  06.05.2011

  A fost lansată Linia fierbinte anticorupţie a Consiliului Civic de pe lângă Serviciul Vamal: 222331

  06.05.2011

  14 mai - Ziua Europei în regiunea Nord

  05.05.2011

  SOMATO-info /aprilie-mai 2011/

  05.05.2011

  Consiliul Civic de pe lângă Serviciul Vamal va lansa oficial o Linie anticorupţie independentă

  05.05.2011

  Statul trebuie să implice mai mult sectorul privat la formarea şi administrarea zonelor economice libere