RSS

Osama ben Laden, ucis în Pakistan

02.05.2011 Actual
387
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: Mediafax Foto/AFP

Preşedintele american Barack Obama a anunţat luni dimineaţa că Osama ben Laden a fost ucis de SUA în cursul unei operaţiuni tip comando în Pakistan şi a salutat ajutorul dat de autorităţile din Islamabad, potrivit AP şi AFP. Liderul Al-Qaida a fost ucis într-o reşedinţă aflată în apropiere de Islamabad, capitala Pakistanului, în cadrul unei operaţiuni militare pilotate de SUA, afirmase anterior un responsabil al serviciilor de informaţii pakistaneze, citat de CNN.

Întrebat despre eventuala participare a serviciilor de informaţii pakistaneze în operaţiune, Preşedintele american a indicat doar că "a fost o operaţiune de natură foarte sensibilă în materie de informaţii".

Pakistanul este un aliat strategic al SUA din 2001.

Un responsabil al Serviciului de informaţii pakistanez a confirmat luni dimineaţa că Osama ben Laden a fost ucis în Pakistan, potrivit AP şi AFP. Potrivit CNN, care îl citează pe responsabilul pakistanez, Osama ben Laden a fost ucis într-o "operaţiune foarte sensibilă", decisă pe baza unor informaţii, despre care pentru moment nu pot fi furnizate detalii.

Acest anunţ intervine după aproape 10 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, care au ucis circa 3.000 de persoane în New York şi Washington.

În pofida unei urmăriri de mare amploare desfăşurate de forţele americane, în special în zonele de frontieră între Afganistan şi Pakistan, Ben Laden a reuşit să scape căutărilor. Până acum.

La aflarea ştirii, sute de americani s-au adunat în faţa Casei Albe pentru a sărbători evenimentul, în aşteptarea momentului în care el va fi confirmat oficial de preşedintele Barack Obama.

Autor: Agerpres
Sursa: agerpres.ro
0

Comentarii (0)  02.11.2011

  Transnistria ar putea să devină o unitate administrativ-teritorială de nivelul doi în componenţa Republicii Moldova

  02.11.2011

  Apel deschis pentru participanţi în cadrul Programului de schimb de Tineret „Conexiunea generaţiilor prin voluntariat"

  01.11.2011

  Masă rotundă de evaluare a proiectului „Importanța studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova”

  01.11.2011

  Buletinul informativ nr.10, elaborat și difuzat de ADR Nord

  01.11.2011

  Lansare de studiu: Transnistria - o posibilă unitate administrativ-teritorială de nivelul II în componenţa Republicii Moldova