RSS

CC: Să vedem ce spune Comisia de la Veneţia

19.04.2011 Actual
282
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: flux.md

Curtea Constituţională (CC) a decis astăzi să solicite un aviz Comisiei de la Veneţia în ce privește sesizearea Alianţei pentru Integrare Europeană adresată CC privind alegerea șefului statului și abia după asta va lua o decizie finală.

Amintim că deputaţii Mihai Ghimpu (PL), Tudor Deliu (PLDM) şi Raisa Apolschi (PD) au solicitat Curţii să explice dacă mecanismul de alegere a preşedintelui poate fi modificat prin lege organică.

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin s-a arătat astăzi supărat pe intenţia AIE de a alege şeful statului în baza unei legi organice. „Dacă au văzut că nu le merge cu coruperea, au încetat şi au început să se joace de-a Constituţia. Vor să afle care articol să-l schimbe și cum se poate cu o lege organică de ales şeful statului. Dacă AIE este filiala instituției de la Costiujeni, ce să faci cu dânşi?. Trebuie ca societatea să fie atentă la toate chestiile astea, că cine ştie ce i-a apuca până deseară şi unde s-or porni”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul unei conferinţe de presă.

Anterior, a fost format un grup de experţi care au avut scopul de a identifica soluţii care ar duce la alegerea şefului statului.
 

Autor: Lina Susan
Sursa: hotnews.md
0

Comentarii (0)  11.06.2011

  Marş PENTRU Drepturile Omului şi ÎMPOTRIVA discriminării

  10.06.2011

  FLEX Program Coordinator

  10.06.2011

  Patronii agricoli din Moldova îşi reînnoiesc angajamentul împotriva muncilor grele şi periculoase ale copilului, cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Muncii Copilului 2011

  10.06.2011

  E nevoie de a reorienta cheltuielile publice de la plata pensiilor şi salariilor bugetarilor la obiective economice pe termen lung

  10.06.2011

  Fără respectarea standardelor sanitare şi fito-sanitare, nu ne putem bucura de un Acord de liber schimb cu UE