RSS

Frica politicienilor moldoveni de a fi... consideraţi gay

30.03.2011 Opinii
221
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: miamilodge.com

Deşi sunt foarte ocupat şi abia îmi văd capul din treburi, nu mă pot abţine să nu comentez pasul înapoi făcut de politicienii moldoveni. Aşadar, creştinii ortodocşi, care protestau împotriva legii antidiscriminare, au învins. Mai întâi ce au câştigat prin asta: dreptul de a discrimina homosexualii şi lesbienele?, se întreabă bloggerul Vitalie Cojocari.

Dacă un cetăţean al Moldovei este dat afară de la lucru, din facultate, cămin pentru că este gay, legea nu-i oferă protecţie? Se pare că da. Este bine, este rău? Comentaţi voi, pe mine mă doare în cot. Cred în continuare că este o falsă problemă a Moldovei. Avem drumuri stricate, iar ei se ceartă pe tema iubirii dintre persoane de acelaşi sex. Uhahaha. Mai întâi să avem autostrăzi ca în Olanda şi după aia să ne batem cu persoanele gay.
 
În toată această poveste mă deranjează altceva. Nu vedeţi că o chestie foarte gravă s-a întâmplat? Doar un grup de protestatari mai zgomotoşi au reuşit să facă o presiune extraordinară asupra Guvernului. Atât de influenţi au fost încât au reuşit să scoată pe margine o lege trimisă deja în Parlament. Deştepţii de politicieni nu s-au întrebat cât de reprezentantivi sunt guralivii protestatari, au făcut pe ei şi au bătut în retragere. Nu tu cercetare, analiză, pur şi simplu - pas. Diacov - gay, Filat - homosexual, Chirtoacă - galuboi, Lupu - albăstrel, Ghimpu - iubitor de bărbaţi: aceste epitete îi bagă în sperieţi pe politicieni. Îi trec râuri de sudoare când se gândesc că alegătorii îi vor considera fie homo, fie, în cel mai bun caz, iubitori de homo. Nu-i aşa, Voronin nu ar fi permis să fim conduşi de homosexuali?
 
Acum stau şi mă gândesc, dragilor, dar oare ce legi s-ar putea să nu le placă credincioşilor înflăcăraţi, iar politicienii noştri vor trebui să le facă pe plac? Repet, nu mă interesează legea antidiscriminării. Trebuie să fii naiv să crezi că legea, odată adoptată, va transforma Republica Moldova într-un rai al discriminaţilor. Totuşi, nu putem să renunţăm la anumite lucruri sub presiune, urlete, blesteme. Unde sunt analizele, dezbaterile civilizate, explicaţiile bazate pe raţionamente logice? Moldova este încă un stat medieval, în care forţa blestemelor, a urii, a fanatismului este puternică.
Autor: Vitalie Cojocari
Sursa: cojocari.ro
0

Comentarii (3)

 • 30.03.2011 19:23
  Alex Alex:

  Cu mentalitatea noastra, nu mai ajungem degraba in randul tarilor civilizate.

 • 30.03.2011 19:32
  Ghita Moldovanu:

  de acord. este o falsa problema, nimeni nu se ia de gay pana aceststia nu-si fac de cap

 • 30.03.2011 23:51
  ungureanu larisa:

  Pai, dle Cojocare, daca tot te doare-n cot si te simti bine acolo unde esti, de ce te mai stradui sa scrii despre lururi care, s-ar parea, nu sunt atat de importante pentru noi?!
  Pana o s-avem noi drumuri ca-n Olanda, acesti minoritari ar putea sa se-nmulteasca itr-atat, incat noi nici sa nu mai avem nevoie de drumuri. Cum s-a-ntamplat in unele tari din America Latina. Habar n-aveau localnici de minoritari sexuali care-au venit din Europa si foarte repede si-au gasit un "loc sub soare". Ce folos ca bastinasii iau atutudine? Cine-i ia in seama?!
  Lasati-ne un pic in pace cu aceste drepturi ale gaylor si cautati-va de rost acolo, pe unde ati plecat. Daca, intre timp, ati aderat la comunitatea homosexualilor, sa va fie de bine. "Moldova este încă un stat medieval, în care forţa blestemelor, a urii, a fanatismului este puternică", cum ziceti si d-stra. Ce vreti? Sa schimbati totul asa cum vi se pare ca e bine? Vom decide si singuri, luminandu-ne cate putin. Cu voia Domnului se fac toate.01.04.2011

Compania de Recuperare a Datoriilor Va prezinta lista persoanelor juridice – rau platitori, ce nu-si executa cu rea vointa obligatiile contractuale.

01.04.2011

CCI invită mass-media la lansarea oficială a Programului de instruire în domeniu eficienţei energetice, surselor de energie alternativă şi regenerabilă - „EUREM”

31.03.2011

Brandul aqua unIQa sesizează opinia publică despre calitatea de alertă a mediului acvatic din Republica Moldova

31.03.2011

Concurs de angajare pentru postul de asistentă medicală

31.03.2011

Accesarea fondurilor UE pentru dezvoltarea regională – o perspectivă pentru Republica Moldova