RSS
19.10.2012 Caleidoscop
1
393

De ce roşiile nu mai au gustul de altădată?

În ultimele decenii, procesul de selecţionare a roşiilor a dus la modificări genetice ce au făcut ca varianta modernă să fie mai degrabă insipidă. Producătorii, scrie revista Science, au acordat atenţie aspectului 'coacere uniformă', pentru ca tomatele să ajungă la maturitate în acelaşi timp şi să aibă atrăgătoarea culoare roşie.  

11.09.2012 Caleidoscop
0
315

A fost descifrat misterul cafelei: de ce nu este la fel de gustoasă pe cât miroase

Pentru multe persoane, mirosul cafelei proaspăt măcinate reprezintă prima bucurie a fiecărei dimineţi. Acum, oamenii de ştiinţă afirmă că au descoperit răspunsul la una dintre cele mai importante întrebări ale cafegiilor pasionaţi: de ce gustul cafelei nu este niciodată la fel de plăcut ca mirosul acesteia? Profesorul Barry Smith ...

08.04.2012 Caleidoscop
0
396

Oare gustăm cu... urechile?

 Este deja un fapt cunoscut că judecăm gustul în funcţie de miros, dar acum oamenii de ştiinţă cred că gustul ar putea fi influenţat puternic şi de ceea ce auzim. Mai multe experimente recente demonstrează acestă influenţă: De pildă, un experiment interesant a fost realizat pe un eşantion de 20 de persoane, care au fost rugate ...



19.10.2012

INCASO FELICITĂ PARTENERII ȘI COLEGII DE LUCRU CU ZIUA JURISTULUI

19.10.2012

INVITAȚIE PENTRU PRESĂ: Fundația Bill & Melinda Gates investește în bibliotecile publice din Moldova

18.10.2012

CJI angajeaza un expert pentru elaborarea unui studiu

18.10.2012

CJI anunta concurs de selectare a 2 experti pentru elaborarea unui studiu

18.10.2012

Businessmeni din Polonia sunt deschiși pentru colaborarea în domeniul agricol cu fermieri din Moldova