Au fost găsite 1000 de buletine de vot în subsolul preturii Rîşcani

03 Iulie 2009, 18:08

Angajaţii Preturii sectorului Râşcani au depistat în subsolul instituţiei circa 1000 de buletine de vot. Despre aceasta a anunţat astăzi, 3 iulie, Primăria mun. Chişinău. Buletinele găsite nu au vreun însemn de apartenenţă la un anumit birou electoral, nu li s-a aplicat ştampila ”anulat” sau altă formă care ar certifica faptul că sunt pentru păstrare sau eventuală catalogare. Potrivit prevederilor legale, după alegeri, buletinele rămase neutilizate se păstrează în condiţiile prevăzute de legislaţie. 

O mie de buletine de vot neutilizate au fost descoperite în subsolurile de la Pretura Râşcani. Acestea erau destinate pentru alegerile primarului general al municipiului Chişinău, care au avut loc la data de 3 iunie 2007. Menţionăm faptul că în acelaşi bloc îşi are sediul Judecătoria sectorului Râşcani, iar subsolul este unul comun.

Angajaţii preturii au anunţat despre aceasta organele de poliţie şi procuratura.

Amintim că Dorin Chirtoaca, candidatul Partidului Liberal, a obţinut victorie în faţa candidatului Partidului Comuniştilor, Veaceslav Iordan, la alegerile locale pentru funcţia de primar al Chişinăului.

Potrivit Consiliului electoral de circumscriptie Chişinău, după numărarea tututor voturilor de la cele 285 de secţii, Dorin Chirtoaca a cumulat 61,17% din voturi faţă de 38,83% cât a obţinut Veaceslav Iordan.

UNIMEDIA

Comentarii (3 comentarii)

veaceslav
a comentat la 03 Iulie 2009, 20:04

“Potrivit prevederilor legale, după alegeri, buletinele rămase neutilizate se păstrează în condiţiile prevăzute de legislaţie.” Si care interesant sunt acele conditii?

Vano
a comentat la 04 Iulie 2009, 16:14

IAr scandal electoral, poate ajunge?

Nou scandal sexual la Chişinău – VIDEO | GeDeDe
a comentat la 21 Iulie 2009, 08:16

[...] hotnews.md » Blog Archive » Au fost găsite 1000 de buletine de vot … Amintim că Dorin Chirtoaca, candidatul Partidului Liberal, a obţinut victorie în faţa candidatului Partidului Comuniştilor, Veaceslav Iordan, la alegerile locale pentru funcţia de primar al Chişinăului. Potrivit Consiliului electoral de … [...]

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu