PSD + UCM = un partid social-democrat

26 Iunie 2009, 13:00

Partidul Social Democrat şi Uniunea Centristă din Moldova vor forma un partid social-democrat de centru unic, care să constituie o alternativă reală a guvernării comuniste. Noul partid urmează a fi constituit până la finele anului curent. Anunţul a fost făcut vineri, în cadrul unei conferinţe de presă comune, de către liderii PSD şi UCM, Dumitru Braghiş şi Vasile Tarlev.

Cei doi au refuzat să spună care va fi denumirea şi sigla partidului şi cine îl va conduce, precizând că toate aceste aspecte vor fi abordate şi decise în cadrul Congresului de constituire, preconizat pentru luna decembrie curent.

„Uşile sunt deschise, suntem gata să negociem şi cu alte partide politice care doresc să ni se alăture”, a declarat Dumitru Braghiş.

La rândul său, Vasile Tarlev a declarat că deşi negocierile cu PSD au fost foarte dificile, s-a decis unificarea forţelor cu doctrină social-democrată. „Noul partid nu va promova dictatura personalităţilor, ci dictatura legii”, a spus Tarlev.

În ceea ce priveşte participarea la anticipate, cei doi politicieni au declarat că se vor înscrie în cursă, dar că formula de participare urmează a fi determinată în timpul apropiat. De asemenea, ei au refuzat să ofere careva detalii despre lista cu care vor merge în anticipate.

În acelaşi timp, Braghiş a declarat că dacă vor accede în Parlament, nu vor face coaliţie cu Partidul Comuniştilor.

Amintim că la alegerile din 5 aprilie, PSD a acumulat 3,7 la sută din sufragii, iar UCM- 2,75 la sută din voturi.

Sursa: Jurnal.md

Comentarii (4 comentarii)

radu 1
a comentat la 26 Iunie 2009, 13:15

… tot mai izolat p.comunistilor …au inceput sa fuga toti de ei ca dracul de tamaie …e posibil sa asistam la o prabusire fara precedent a pcrm-lui …recentele iesiri gangsteresti si mitocanesti , a tiranului voronin ,au cam pus pe ganduri pe multi … daca s-a ajuns sa se umble prin chilotii oamenilor ,e jale mare . pierderea partii ceva mai moderate din pcrm , va transforma tot mai mult acest partid ,intr-unul extremist ,periculos si super-izolat in occident … oricum voronin nu mai pupa nici 50 de mandate …ce sa mai vorbim de cele 80 visate …

Radu - Cahul
a comentat la 26 Iunie 2009, 13:32

niste mascarici

radu 1
a comentat la 26 Iunie 2009, 13:33

…atat a mai ramas langa tiran… rosca .terminatorul miscarii de eliberare nationala .acest agent sub acoperire al imperialismului rus ,continua ca un nebun in stare terminala sa ne toarne floricele ,in ceea ce priveste alaturarea sa langa adunatura kgb-isto si mafiota ,autointitulata pcrm . probabil misiunea sa este sa duca ppcd-ul la 0,1% ,dupa care isi va lua talpasita si via moscova … pentru ca nu exista in acest moment ,nicio scuza pentru rosca ,sa fie la guvernare alaturi de brutele comuniste …

radu 1
a comentat la 26 Iunie 2009, 13:50

Comuniştii refuză să discute cu instituţiile europene
autor: S.Corobceanu
Deputaţii din opoziţia parlamentară Alexandru Tănase (PLDM), Corina Fusu (PL) şi Veaceslav Untilă (AMN) au participat la şedinţa comitetului de monitorizare al Adunăriii Parlamentare a Consiliului Europei. Deşi la şedinţă au fost invitaţi şi reprezentanţii partidului de guvernământ din RM, aceştia nu s-au prezentat.

„Europarlamentarii s-au arătat nedumeriţi de faptul că la şedinţă lipseşte delegaţia din partea partidului de guvernământ, fapt care denotă că actuala guvernare de la Chişinău nu doreşte să discute cu instituţiiile europene”, au declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă comune, reprezentanţii Consiliului politic pentru dialog si cooperare - format din Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova si Alianţa „Moldova Noastră”…. ACESTI COMUNISTI S-AU DEMASCAT PE DEPLIN CINE SUNT …AGENTII MOSCOVEI IN R.MOLDOVA … SE COMPORTA CA O BANDA DE DERBEDEI … CRED CA A DEVENIT CLAR PENTRU ORICE OM INTREG LA MINTE ,CA PCRM-UL A IESIT DE SUB ORICE TRAIECTORIE DEMOCRATICA . COMPORTAMENTUL DE BADARANI AL COMUNISTILOR ,FATA DE MUSAFIRII EUROPENI , REPREZINTA O GRAVA JIGNIRE ADUSA INTREGII EUROPE CIVILIZATE … LA GRADINA ZOOLOGICA …TOVARASI …

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu