Chirtoacă din nou interogat, Filat şi încă 5 membri PLDM – cu dosare penale

18 Iunie 2009, 10:20

Aproape 3 ore – atât a durat audierea primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, la Procuratura sectorului Centru din capitală. Vicepreşedintele Partidului Liberal este bănuit de uzurparea puterii de stat şi organizarea dezordinilor în masă pe 7 aprilie curent, transmite Info-prim Neo.
„Am vorbit despre acţiunile mele din 7 aprilie, din prima oră a dimineţii până seara târziu, cum ne-am deplasat la Parlament împreună cu Mihai Ghimpu, Vlad Filat, Alexandru Tănase şi alţii, cum am făcut apel către mulţime să revină în Piaţa Marii Adunări Naţionale, seara am cerut să fie stopat protestul şi să plece toată lumea pe la casele lor”, a spus primarul presei miercuri seara, 17 iunie, când a ieşit de la Procuratură.

Edilul a mai spus că a vorbit cu procurorii despre interceptările din convorbiri de-ale sale la telefon, inserate în documentarul „Atac asupra Moldovei”, difuzat de posturi despre care se spune că sunt loi ale puterii.

„Le-am demonstrat că înregistrarea nu are nici o legătură cu realitatea, au fost rupturi din mai multe discuţii cu viceprimarul Vlad Coteţ. Înregistrarea este trucată. Era firesc să discut în acele zile des cu Coteţ, pentru că el era unica persoană neimplicată în alegeri şi bine informată despre cum stau lucrurile în capitală”, a spus Dorin Chirtoacă.

Primarul consideră că acest dosar este o invenţie a organelor de drept, dirijat de partidul de guvernământ, menit să defăimeze imaginea sa, în special, şi a partidelor de opoziţie, în general.

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu, liderul PL, au depus o cerere în instanţele judiciare împotriva posturilor de televiziune NIT şi N4, învinuindu-le de defăimare şi lezarea imaginii. Primarul a mai spus că, dacă justiţia din Republica Moldova nu-i va da dreptate, se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Avocatul primarului, Ion Casian, susţine că dosarul împotr iva lui Chirtoacă nu are temei juridic.

Dosare penale sunt deschise şi pe numele a şase persoane din PLDM: Vlad Filat, Alexandru Tănase, Mihai Godea, Vitalie Nagacevschi, Călin Vieru şi Ion Butmalai, transmite Info-prim Neo.

„Nu am de gând să fac nicio declaraţie în procuratură. Vom veni cu probe în instanţa de judecată şi în campania electorală”, a spus preşedintele PLDM, Vlad Filat.
Privind lezarea imaginii de câteva televiziuni, Filat a spus că nu va apela la instanţele din ţară, ci direct la CEDO. „Structurile statale şi cele judiciare slujesc un singur partid, cel al comuniştilor” a mai spus Vlad Filat.

Şi împotriva a câteva persoane din Alianţa „Moldova Noastră” sunt deschise dosare penale privind uzurparea puterii de stat şi organizarea dezordinilor în masă. Printre cei bănuiţi se află liderul partidului Serafim Urecheanu şi consilierul municipal Oleg Cernei.

Comentarii (2 comentarii)

ClosKa
a comentat la 18 Iunie 2009, 10:28

Şi împotriva a câteva persoane din Alianţa „Moldova Noastră” sunt deschise dosare penale privind uzurparea puterii de stat şi organizarea dezordinilor în masă. Printre cei bănuiţi se află liderul partidului Serafim Urecheanu şi consilierul municipal Oleg Cernei.

Sunt deja deschise dosarele … sau se cerceteaza daca datele din dosar sunt reale?

vlachou
a comentat la 18 Iunie 2009, 17:59

se vede ca a intrat frica in comunisti de vreme ce au recurs la asemenea represalii, pentru ca deja chirtoaca, urecheanu si filat se comporta si arata prezidential, iar vova si zana cea rea arata ca naiba… batrini, obezi, buhaiti… si se comporta ca niste tarani bolsevici si inculti.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu