Evenimentele din 7 aprilie au fost utilizate de PCRM pentru a lovi dur în opoziţie, pentru a o discredita şi a o decapita

05 Iunie 2009, 11:54

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a forţat alegerile anticipate şi nu s-a ostenit să caute mult-mediatizatul „vot de aur”.

Această părere a fost formulată pentru „JURNAL TV” de către Arcadie Barbăroşie, director executiv al Institutului de Politici Publice, precizează DECA-press.

Potrivit lui Barbăroşie, evenimentele din 7 aprilie au fost utilizate de PCRM pentru a lovi dur în opoziţie, pentru a o discredita şi a o decapita.

Analistul politic spune că PCRM nici nu a căutat să negocieze cu opoziţia. „Dacă ar fi dorit cu adevărat să negocieze ar fi încercat să dea curs realizării condiţiilor acesteia care se referă la accesul garantat la posturile de radio şi TV publice, eliberarea deţinuţilor politici din închisori, retragerea învinuirilor privind comiterea unei lovituri de stat şi restabilirea relaţiilor  cu România”.

Din partea comuniştilor nu s-a observat că şi-ar fi dorit să găsească „votul de aur” pentru alegerea preşedintelui, a mai spus Arcadie Barbăroşie.

Comentarii (3 comentarii)

Ion
a comentat la 05 Iunie 2009, 12:00

Ei nu inteleg, ca au fost angajati la lucru de alegatori, ei au procedat si procedeaza asa de parca Moldova este proprietatea lor PRIVATA.
MARE VA FI DEZAMAGIREA !

glosator
a comentat la 05 Iunie 2009, 12:32

Este explicaţia gen “plan B”, cea în cazul nereuşitei găsirii votului. A fost verbalizată chiar de Tkaciuk după primul tur. Comuniştii au vrut foarte mult să caute acest vot, dovadă este amâneările şi umilinţele la care s-a supus Voronin cerşând votul, propunând “coaliţie largă”. Era ultima carte. Şi nu a mers, fiindcă credibilitatea sa este egală cu zero. Îmi pare rău că unii comentatori politici văd doar ceea ce vor să vadă.

mm
a comentat la 06 Iunie 2009, 11:52

Ce spunea Barbosie pe 21 aprilie:
“Cred, opoziţia va veni în Parlament şi va munci cu comuniştii. Sper că ei vor manifesta constructivism”.
Mai este cineva care crede minhciunile spuse de acest asa-zis “independent”?

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu