URGENT: Marian Lupu părăseşte PCRM

02 Iunie 2009, 18:46

Fostul speaker anunta ca se va abtine de la vot la alegerea presedintelui tarii, anunţă Radio Europa Liberă.

Marian Lupu, fostul presedinte al parlamentului, a anuntat ca pleacã din PCRM si se va alatura unui partid de opozitie.Intr-un interviu în exclusivitate, acordat Europei Libere, Marian Lupu a declarat ca PCRM nu se poate conforma principiilor democratice si nu poate fi reformat din interior.

Cat priveste votul de miercuri, din parlament, pentru alegerea presedintelui tarii, Marian Lupu a declarat ca se va abtine de la vot daca vreun parlamentar al opozitie se hotaraste totusi sa voteze candidatul partidului comunistilor.

Majoritatea comunista are 60 de voturi, cu 1 mai putin decat numãrul necesar pentru alegerea presedintelui tarii. In cazul in care maine scrutinul se va solda cu un nou esec, vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate. In aceastã perspectiva, a declarat Marian Lupu Europei Libere, a discutat deja cu Partidul Social Democrat si Partidul Democrat, pentru care ar putea candida.

Comentarii (2 comentarii)

Cetatean
a comentat la 02 Iunie 2009, 19:04

Va rugam frumos - ultimul care iese din PCRM, stingeti lumina, ca e criza in tara!

cetatean 2
a comentat la 02 Iunie 2009, 19:12

Мариан Лупу: Сообщения о моем выходе из ПКРМ - это сплетни

Экс-председатель парламента Мариан Лупу опровергает сообщения, распространенные радиостанцией «Свободная Европа», согласно которым он якобы изъявил намерение покинуть Партию коммунистов Республики Молдова

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu