Dorin Chirtoacă vrea să transforme Piaţa Marii Adunări Naţionale în parcare pentru maşini

01 Iunie 2009, 15:23

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, susţine că amplasarea unei parcări auto în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PAMN) ar soluţiona, în mare parte, problema automobilelor parcate neregulamentar în centrul capitalei. „Dorim să amplasăm o parcare în PMAN, însă există o reticenţă în acest sens din partea Guvernului Republicii Moldova. Vom depune eforturi suplimentare pentru a vedea dacă vor fi de acord cu această intenţie a primăriei”, a declarat pentru FLUX Dorin Chirtoacă.

Primarul capitalei a mai precizat că, în viitorul apropiat, în capitală nu vor fi construite parcări supraetajate, soluţie propusă de către Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare. „Municipalitatea continuă construcţia parcajelor între arbori, care vor acoperi parţial trotuarul, însă în ceea ce priveşte parcările supraetajate, în acest moment, este destul de dificilă identificarea terenurilor pentru construcţia acestora”, a precizat Dorin Chirtoacă.
Reamintim că, ieri, 31 mai curent, au intrat în vigoare noilor prevederi ale Codului cu privire la contravenţiile administrative. Acestea prevăd sancţiuni şi pentru parcarea neregulamentară a vehiculelor. Astfel, maşinile care vor fi parcate neregulamentar sau a căror staţionare va reprezenta un pericol iminent pentru securitatea publică vor rămâne fără plăcuţe de înmatriculare, iar şoferii riscă amenzi de până la 200 de lei.

Comentarii (1 comentariu)

acer
a comentat la 01 Iunie 2009, 15:42

daq pentru FLUX, ap ii klara informatia

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu