Igor Boţan: Marian Lupu solicită demontarea „veriticalei puterii” şi revenirea la normele constituţionale

01 Iunie 2009, 11:10

Analistul Igor Boţan, directorul executiv al Asociaţiei Pentru Democraţie Participativă, a
calificat declaraţiile lui Marian Lupu, care intră îăn contradicţie cu cele ale lui Voronin, drept „foarte interesante”.

„De fapt, aceste declaraţii nu sunt altceva decat un apel către liderul PCRM şi către colegii săi de partid să treacă de la aşa-zisa „verticală a puterii” la normele constituţionale. El solicită demontarea acestei „veriticale a puterii” şi revenirea la normele constituţionale”, consideră Igor Boţan citat de IMEDIA.

In opinia sa, „Marian Lupu dă de оnţeles că ar putea accepta funcţia de premier doar dacă primeşte garanţii că va fi respectată Constituţia şi legile, incat el să poată deveni stăpân pe propria sa soartă politică”.

Comentarii (3 comentarii)

Olesea
a comentat la 01 Iunie 2009, 11:19

Sansa membrilor PCRM de a ramane in politica (sa nu spun in Moldova) , e sa se dezica de Voronin, sa impuna macar respectarea legilor - asa cum sunt ele acum macar - si sa opreasca faradelegile !
Nu vreau sa mai vad iar 30 de mii de tineri in strada (pacat de vietile lor), dar ma tem ca daca se continua asa , nu mai e mult si vom avea 50 de mii sau 100 de mii pe piata!
Si ma tem ca a doua oara nu ii mai opreste nimeni!

Cetatean
a comentat la 01 Iunie 2009, 11:38

Oi, chiar o solicitat? Nu se prea aud solicitarile astea. Mai mult bomondul apropiat de politica vorbeste de asta. Pe cind o declaratie barbateasca din partea domnului Lupu? Umblam doar cu fel de fel de presupuneri, pseudo-lansari ale unei noi stele politice. Daca nu e de acord cu verticala si orizontala lui Voronin, sa iasa intro diminneata din casa si sa spuna ce are de spus. El, nu Botan si alti specialisti care se afla totusi destul de departe de luarea deciziilor.

Radu
a comentat la 01 Iunie 2009, 16:46

nu e de glumit cu hunta. ce s-a intimplat cu Mihail Orlov, poate sa se intimple si cu Lupul. Oare nu intelege Marian asa un lucru simplu. Eu sunt de parerea ca intelege si foarte bine. O face pe democratul. De ce? Asa ii rolul. Ca in metura. El joaca rolul celui bun. De si-ar fi schimbat parerile cu adevarat ar fi actionat in alt mod, mai sigur si mai destept. Dar e un tehnocrat carierist, si nu-i pasa lui de constitutie si democratie. Acestea sunt ultimele in lista sa de prioritati.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu