Veşti proaste: scade criminalitatea şi trebuie închise opt închisori!

29 Mai 2009, 17:33

Justiţia olandeză a anunţat închiderea a opt închisori, pentru că nu are suficienţi delincvenţi. Criminalitatea este în scădere în Olanda, şi asta de mai mulţi ani încoace. Această veste bună nu face însă plăcere tuturor, ironizează cronicarul Bert Wagendorp.

Olanda înregistrează în acest moment o penurie de infractori şi din acest motiv va trebui să închidă opt închisori. Camera Deputaţilor a demarat o dezbatere referitoare la această problemă :  cum s-a ajuns aici şi cine este responsabil?

Pentru a rezolva această problemă şi pentru a ne menţine sistemul penitenciar, o să importăm deci delincvenţi belgieni. Îl şi văd pe Ministrul Afacerilor Externe, Maxime Verhagen, implorându-şi colegii străini să expedieze excedentul lor de bandiţi către ţara noastră, pentru ca în acest fel să putem păstra locurile de muncă din sistemul penitenciar, scrie portalul presseurop.eu.

Dezbaterea a fost cerută de către VVD (liberalii de dreapta) si de PVV (extrema dreaptă). PS (Partidul Socialist) participă şi el : ei vor garantarea păstrării locurilor de muncă pentru  personalul penitenciar. Adevăraţi socialişti : nu înţeleg nimic din legile pieţei. De acord, o să explicăm pentru ultima dată : reducerea ofertei de bandiţi atrage reducerea cererii de supraveghetori/gardieni.

Proiectul Secretarului de Stat pe probleme de Justiţie, Dna Albayrak, a fost în mod particular prost primit de către VVD şi PVV, ceea ce este logic. Mesajul este prea pozitiv  şi le-a tăiat iarba de sub picioare.

Sunt ani de zile de când partidele de dreapta încearcă să-şi convingă electorii că nivelul criminalităţii este peste limite, că e riscant să ieşi din casă după ora 18,00, că mai nou cartierele lor se transformă în ghetouri. Ei le spun că e nevoie de un braţ de fier şi că infractorii trebuie închişi pe viaţă după ce mai întâi au fost împuşcaţi în picioare.

Ei le spun electorilor că poliţia este constituită în principal din laşi şi că judecătorii sunt mediocri şi prea toleranţi : trebuie să-ţi extermini întreaga familie înainte de a primi în sfârşit un loc într-unul din aceste hoteluri de lux, super echipate, pe care noi le numim aici “închisori”. Pentru o lună, cel puţin. Din această cauză închisorile sunt goale, spun ei. E un miracol că mai sunt încă oameni închişi cont ţinând de numărul de pedepse transformate în muncă în interesul comunităţii şi de adăposturile specializate pentru primirea indivizilor agresivi.

Da, doamnelor si domnilor, iată unde a ajuns ţara noastră, zic ei.
Noroc că mai există încă câţiva piraţi ai mărilor pe care îi putem incarcera la noi, altfel ar fi trebuit să închidem mai multe închisori. De altfel, nu ar fi exclus ca foarte curând, aceşti indivizi să se plimbe cu o braţară electronică la mână pe vreuna din străzile voastre comerciale sau pe aleile universităţii pentru a studia pe banii noştri, oceanografia sau literatura africană, zic ei. Oh, săraca Olandă!

Pe scurt, acest discurs e uşor de înghiţit de către electori, dar iat-o pe Albayrak care vine si ne spune exact contrariul: că e nevoie să închidem închisori din cauza reducerii criminalităţii. Dură lovitură pentru dreapta. E ca şi cum ar fi fost biciuiţi în plină faţă. Ceva mai meschin nu există. Este exact tipul de farsă murdară în care Albayrak este specializată.
Acum câteva zile l-am văzut în jurnalul televizat pe procurorul Fred Teeven (liberal de dreapta). Părea disperat. Era ca şi cum Albayrak, cu proiectul său funest, i-ar fi distrus raţiunea de a exista. Nu m-ar fi mirat ca Fred să atace o bancă sau să jefuiască o batrânică chiar înainte de dezbaterea de urgenţă pentru a demonstra astfel că lupta împotriva criminalităţii nu merge în direcţia bună.
Fred Teeven ştie foarte bine că criminalitatea este în scădere încă din 1995, că alternativele la pedepsele carcerale dau bune rezultate şi că până la urmă Olanda este o ţară sigură. Bineînţeles, teama constituie sufletul comerţului pentu Fred, VVD şi mai ales PVV, şi nici ei nu-şi doresc ca cineva să l-il poată lua.

Comentarii (2 comentarii)

radu
a comentat la 29 Mai 2009, 17:40

SA LUAM EXEMPLU DE LA OLANDA … TARA PROSPERA ,DEMOCRATICA SI TOLERANTA . SPRE ASA CEVA TREBUIE MERS ,NU SPRE REGIMURI DE DEMOCRATIE FALSA ,GEN RUSIA ,KAZAHSTAN SI BELARUS …ADICA EXEMPLELE PE CARE LE URMEAZA COMUNISTII .

Radio Erevan
a comentat la 29 Mai 2009, 17:59

Sa faca outsourcing, ca uite americanii nu au unde sa-i inchida pe teroristii islamisti.

Sau sa ne ofere noua servicii hoteliere, cred ca ne-am simti ca boierii in inchisorile lor.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu