Băsescu consideră “inutilă” semnarea unui tratat de frontieră cu Moldova

15 Mai 2009, 12:02

Preşedintele Traian Băsescu consideră “inutilă” semnarea unui tratat de frontieră între România şi Republica Moldova, care este, potrivit şefului statului român, o condiţionare ce a fost pusă de puterea de la Chişinău pentru semnarea unui acord între cele două ţări privind micul trafic de frontieră.

Traian Băsescu a declarat, vineri, în deschiderea Forumului Autorităţilor Locale din Republica Moldova şi România, că sunt “de neînţeles” reticenţele şi condiţiile puse de Guvernul de la Chişinău pentru realizarea acordului privind micul trafic la frontiera dintre cele două ţări, transmite MEDIAFAX.

“Din păcate, Republica Moldova condiţionează semnarea acestui acord de semnarea tratatului de frontieră. Cine îşi imaginează că un şef de stat român va semna un tratat în care să consfinţească pactul Ribbentrop-Molotov ? Doar o minte care nu înţelege ce înseamnă responsabilitatea şefului statului român. După 1990, România a semnat un acord de recunoaştere a frontierei fostei Uniuni Sovietice. Republica Moldova este moştenitoarea acestei frontiere, deci consider inuntilă semnarea uni tratat de forntieră care să facă din şeful statului român un partener al lui Ribbentrop şi Molotov”, a afirmat Băsescu.

Imagine de: MEDIAFAX

Comentarii (1 comentariu)

Iasi
a comentat la 15 Mai 2009, 16:56

HAI SA DAM MANA CU MANA CEI CU INIMA ROMANA!!!

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu