Ucraina a introdus măsuri discriminatorii pentru cetăţenii Moldovei

08 Mai 2009, 12:57

Doar cu o zi până la includerea Moldovei şi a Ucrainei în programul “Parteneriatul Estic”, care are drept scop un nou nivel al integrării celor două ţări în Uniunea Europeană, Ucraina a introdus măsuri discriminatorii faţă de cetăţenii Moldovei, la trecerea frontierei de stat dintre cele două ţări, transmite agenţia Omega.

Guvernul de la Kiev a aprobat, la 6 mai curent, pentru 90 de ţări, inclusiv şi Moldova noi reguli de trecere a frontierei de stat. Astfel, moldovenii, care vor pleca în Ucraina urmează să confirme la vamă mijloace financiare necesare pentru aflarea acestora pe teritoriul ţării vecine, sau prezentarea documentelor speciale, care confirmă tranzitarea teritoriului Ucrainei.

În lista ţărilor “care prezintă risc de migraţiune” sunt incluse, prealabil, ţările din Africa, Asia şi America Latină, precum şi Angola, Afganistan, Zimbabwe, Congo, China şi Madagascar. Dintre ţările europene, în această listă au fost incluse doar Albania şi Moldova, iar din spaţiul CSI, în afară de ţara noastră, mai sunt menţionate Cârgâstan, Turkmenistan, Uzbekistan şi Tadjikistan.

În acelaşi timp, hotărârea Guvernului ucrainean prevede că aceste reguli nu sunt valabile pentru persoanele, care locuiesc în zonele de frontieră. Totodată, prin aceeaşi decizie a fost inclus un control selectiv asupra garanţiei financiare a persoanelor străine, care vin în Ucraina din ţările care prezintă risc de migraţiune. De asemenea, prin aceeaşi hotărâre se stabileşte termen pentru dreptul de aflare pe teritoriul Ucrainei pentru persoanele străine şi apatrizi, care constituie 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile de la prima vizită.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Moldova nu a avut, până în prezent, o reacţie la această decizie a oficialităţilor ucrainene.

Comentarii (1 comentariu)

radu
a comentat la 08 Mai 2009, 18:00

PRACTIC ASTAZI R.MOLDOVA A DEVENIT UN TARC ,UN LAGAR …SE CER VIZE SI DIN STANGA SI DIN DREAPTA …UNIREA CU ROMANIA RAMANE UNICA VARIANTA DE LUCRU .RESTUL SUNT VORBE GOALE …MAI DUREAZA 30-35 DE ANI PE PUTIN PANA SA INTRE MOLDOVA IN U.E. CINE VREA SA ASTEPTE ,SA MEARGA PE LINIA CELOR CARE INSEALA POPULATIA CU O IMEDIATA ADERARE .NICI VORBA ! 30-35 DE ANI …

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu