Viitorul acord dintre Republica Moldova şi UE va fi influenţat de concluziile vizitei la Chişinău a delegaţiei Parlamentului European

02 Mai 2009, 20:28

Europarlamentarul român Marian - Jean Marinescu susţine, într-o declaraţie pentru Radio România, că viitorul acord dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană va fi influenţat de concluziile vizitei făcute la Chişinău de o delegaţie a Parlamentului European care a investigat evenimentele din 6 şi 7 aprilie. Acordul este şi în atenţia liderilor de la Chişinău.
Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a prezidat alaltaieri şedinţa Comisiei naţionale pentru integrarea europeană. Preşedintele a menţionat că în perioada imediat următoare autorităţile moldovene trebuie să-şi concentreze eforturile asupra negocierii viitorului document de colaborare cu Uniunea Europeană şi pe realizarea ulterioară a acestuia. Pe de altă parte, raportul prezentat ieri de delegaţia Parlamentului European care a anchetat evenimentele din 6 - 7 aprilie va influenţa viitorul acord Uniunea Europeană - Republica Moldova. Europarlamentarul Marian - Jean Marinescu, membru al delegaţiei ce s-a aflat la Chişinău timp de patru zile, a declarat în exclusivitate pentru RRA că raportul comisiei va avea influenţe asupra viitorului acord.
Marian - Jean Marinescu: Nu va influenţa semnarea acestui acord. Toată lumea este de acord că acest document trebuie să existe, însă va trebui ţinut cont foarte mult de situaţia drepturilor omului, de metodele prin care se pot verifica şi se poate schimba această atitudine, această situaţie în Republica Moldova.
Potrivit preşedintelui Vladimir Voronin, este important ca Republica Moldova să obţină un semnal politic clar din partea Bruxelles-ului care ar încuraja republica să avanseze în ritmuri sporite pe calea integrării europene.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu