Republica Moldova, în pragul unui colaps energetic care poate începe chiar de mâine

08 Ianuarie 2009, 16:28

Au mai rămas ore numărate până la declanşarea unui adevărat colaps energetic în Republica Moldova. Acest lucru l-a recunoscut şi guvernul moldovean, care a anunţat ieri că în regiunea de nord a R. Moldova mai sunt rezerve de gaz pentru 24 de ore.

Gluma se îngroaşă, iar guvernul, practic, nu găseşte soluţii. Cel puţin, regiunea de nord a Republicii Moldva de mâine, cel mult poimâine, nu va mai avea gaz. Asta înseamnă că populaţia din regiune va resimţi în cel mai apropiat timp lipsa agentului termic, dat fiind faptul că locuitorii din majoritatea satelor şi oraşelor din regiune îşi încălzesc locuinţele în baza gazului natural.

O situaţie mai bună e la Bălţi, unde se fac pregătiri ca CET-Nord să producă agentul termic şi energia electrică în bază de păcură, dar şi în acest oraş mii de locuinţe sunt încălzite cu ajutorul mini-centralelor termice, care produc energie pe bază de gaz şi, deci, nu vor mai putea fi încălzite.Deja două formaţiuni politice, PDM şi PLDM au chemat autorităţile statului să facă faţă acestei provocări şi să nu admită o posibilă catastrofă umanitară. La această oră încă nu sunt declaraţii de la guvern privind situaţia la moment.
HotNews.md

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu