Vladimir Voronin e satisfăcut că Topolanek a înţeles ce a avut el în vedere

22 Aprilie 2009, 17:21

Preşedintele în exerciţiu al R. Moldova, Vladimir Voronin, a declarat imediat după întâlnirea de astăzi cu premierul Cehiei, Mirek Topolanek, al cărui ţară deţine preşedinţia Uniunii Europene (UE), că R. Moldova nu vrea să aibă acces în UE prin intermediul României. „Pentru noi este înjositor să avem acces la UE prin intermediul României. Declaraţia preşedintelui Băsescu despre existenţa a patru milioane de români în R. Moldova este periculoasă. Noi suntem gata şi garantăm că putem introduce regimul de liberă circulaţie în Europa”, a menţionat Voronin.

„Am prezentat atitudinea noastră faţă de poziţia României şi am solicitat ca poziţia autorităţilor R. Moldova să fie adusă la cunoştinţa Comisiei Europene”, a mai adăugat Voronin. În cadrul discuţiilor cu premierul ceh, Voronin i-a „explicat” acestuia ceea ce s-a întâmplat după alegeri. „I-am adus explicaţii premierului Cehiei despre ce s-a întâmplat după alegeri, ce a fost înainte de alegeri şi ceea ce se va întâmpla de acum încolo. Sunt satisfăcut că domnul prim-ministru a înţeles ce am avut în vedere. Voi utiliza toată autoritatea pe care o am în partid ca Parlamentul nou ales să funcţioneze în mod normal”, a mai spus Voronin, adăugând că va ţine cont de recomandările lui Topolanek, scrie jurnal.md.

Comentarii (3 comentarii)

vova
a comentat la 22 Aprilie 2009, 18:01

las comunistii sa nu-si prea faca griji mari de viitorul Moldovei, ca mai departe tot una n-au sa fie la conducere. Mai bine ar repara inchisorile in estea 2 luni cit a mai ramas, ca acolo le este viitorul.

Radio Erevan
a comentat la 22 Aprilie 2009, 19:54

Nu e treaba lui Topolanek sa ne impace sau sa ne certe cu cineva, dar el trebuie sa se pronunte clar daca au fost fraudate alegerile sau nu.

Natalia Ghilascu
a comentat la 23 Aprilie 2009, 01:26

D-ul Voronin va avea doar scuze in ceea e priveste integrarea RM la UE. Odata ce si-a gasit un alt vecin mai veritabil, la ce i-ar mai trebui si UE? Vedeti un comentariu la un articol postat in presa straina despre fatarnicia si teatrul jucat de catre conducere. In urmatorii ani, aceste declaratii nu ne vor mai parea stranii, ba deloc!
http://ghilascu.wordpress.com/2009/04/23/revolutie-a-fost-sau-nu-a-fost/

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu