Combatanţii Anatol Croitoru şi Iurie Imihteev hărţiuiţi de comunişti

21 Aprilie 2009, 17:07

Combatanţii Anatol Croitoru şi Iurie Imihteev, din satul Coşniţa, raionul Dubăsari sunt fugari până în prezent. Le este frică să intre în localitate, unde îşi are sediul conducerea comunistă a raionului, chiar şi după ce Voronin a anunţat amnistierea generală pentru  persoanele reţinute în urma protestelor din 7 aprilie. Cei doi sunt căutaţi de poliţie după ce au apărut în imagini la „Moldova 1” în timpul protestelor din 7 aprilie, scrie jurnal.md.

Anastasia, soţia lui Anatol Croitoru, spune că după ce acesta a fost arătat în seara de 7 aprilie la „Moldova 1”, a doua zi la poartă s-a oprit o maşină din care au coborât două persoane în civil care „s-au prezentat angajaţi ai Telecom-ului”, iar a treia persoană în uniformă de poliţist a rămas în maşină. „Erau poliţişti chiar dacă s-au prezentat altfel. Anatol, spre norocul nostru, nu era acasă. Deja de două săptămâni e plecat din sat şi e nevoit să se ascundă chiar dacă nu a încălcat legea”, susţine Anastasia.

Soţiile combatanţilor sunt de părerea că la moment le sunt ascultate telefoanele, casele le sunt supravegheate de poliţie. „Poliţia îl caută pe la rude, l-au căutat şi la sora mea, la Chişinău. Iurie a lucrat poliţist, e fost combatant. Cei care îl caută, ne ameninţă că îi vor retrage pensia şi legitimaţia de combatant, ne spun că el trebuie să vină să-şi ceară scuze că a participat la acţiunea de protest,  iniţial de la poliţie, apoi de la conducerea Consiliului raional de aici din Coşniţa”, spune, Angela Imihteev, soţia lui Iurie.

Angela lucrează profesoară de engleză la liceul din localitate unde învaţă doi din cei trei copii minori ai familiei Imihteev. „Copiilor li se reproşează faptul că tatăl lor a participat la proteste, eu sunt privită cu duşmănie, deşi Iurie n-a făcut nimic, doar că a participat la acţiunea de protest . E fost ofiţer de poliţie, a luptat şi a fost rănit în timpul conflictului şi cred că are tot dreptul să creadă în ce vrea.  Nu împărtăşeşte convingerile comuniştilor şi vobeşte deschis despre aceasta, e categoric împotriva oricărei forme de dictatură, de aici ni se trage necazul”, e de părere soţia combatantului.

Comentarii (1 comentariu)

basarabia
a comentat la 22 Aprilie 2009, 08:34

daca va pasa, vizitati

http://salvatibasarabia.jimdo.com

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu