Vladimir Voronin a constituit o comisie care să elucideze cauzele evenimentelor din 7-8 aprilie curent

21 Aprilie 2009, 16:16

Preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin, a semnat un decret despre constituirea Comisiei de stat pentru elucidarea cauzelor, condiţiilor şi consecinţelor evenimentelor din 7-8 aprilie 2009.

Toate bune, dar după ce dă în vileag componenţa comisiei, devine clar încotro bate actualul şef al statului. Pe lângă deputatul comunist Vladimir Ţurcan şi câţiva miniştri, în componenţa comisiei prezidenţiale se regăsesc, spre exemplu, aşa figuri ca Ion Berlinski de la „Moldova Suverană” şi Alexandr Petkov de la agenţia pro-prezidenţială „Omega”.

Conţinutul decretului îl găsiţi AICI.

Comentarii (4 comentarii)

vergil
a comentat la 21 Aprilie 2009, 16:54

Murzic tot pe a lui o tine. Se vede ca nu a inteles nimic din ceea ce s-a intimplat la 7 aprilie.

gligor
a comentat la 21 Aprilie 2009, 18:06

Atît Voronin, cît si partidul lui sunt parte conflictuala si nu arbitru dezinteresat. Trebuie sa fie o comisie a UE imparțială pentru elucidarea complexa a evenimentelor, inclusiv si comiterea de infractiuni și crime a reprezentantilor organelor de drept - poliție, sis. Aplicarea forței e admisă numai in procesul reținerii infractorului, daca acela opune rezistență fizica sau armată. Lovirea sau bataia la seecția de poliție constituie aceiași crimă si infracțiune și nu e admisă nici sub o formă. Daca în poliție sînt infractori și criminali, apoi despre ce fel de organe de drept mai poate merge vorba? Inseamnă că poliția este o bandă de criminali și infractori dacă ea însăși nu face ordine în rîndurile ei. Înseamna că poliția nu se afla în serviciul poporului, dar in serviciul unor mafioți, mai ales că poliția știa bine că tineretul protestar era este ceia ce are poporul nostru mai bun și mai scump, politia știia că acestea nu-s infractori, dar studenți și elevi. Niște oameni cumpătați și-ar fi dat seama că sunt cauze foarte serioase cre au provocat nemultămire așa de acută a acestei categorii de populație. Dar comisia ratatului Voronin v-a mai căuta vre-un țap ispășitor, o ocazie de a se mai răfui cu concurenții săi. Asta nu poate să ducă la pacea socială.

Radio Erevan
a comentat la 21 Aprilie 2009, 19:56

..ba trista comunista.

basarabia
a comentat la 22 Aprilie 2009, 08:35

daca va pasa, vizitati

http://salvatibasarabia.jimdo.com

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu