Un roman a descoperit combustibilul pe baza de apa

20 Aprilie 2009, 13:46

Christian Neacsu a prezentat in aceasta primavara, la Paris, in calitate de purtator de cuvant al celor care au initiat proiectul, una dintre cele mai importante inventii ce va putea avea un rol considerabil in sectorul energetic la nivel mondial: o instalatie care permite folosirea apei drept combustibil pentru masini sau pentru incalzirea locuintelor.

Aceasta instalatie tehnologica permite utilizarea directa a hidrogenului, fara transport si stocare, precum in cazurile cunoscute pana acum in lume, in scopul de a putea alimenta motoarele diverse de vehicule de transport, inclusiv de transport in comun, dar si instalatii producatoare de caldura cum sunt centralele individuale de incalzire, afirma EvZ.

Comentarii (2 comentarii)

Radio Erevan
a comentat la 20 Aprilie 2009, 15:06

tehnologia asta e cunoscuta de cind lumea si se numeste, daca nu gresesc “hidroliza apei”. Pe Internet s-a scris despr metoda asta de decenii. Nu este un perpetuum-mobile, energia folosita pentru hidroliza se extrage din structura chimica a metalului folosit care se oxideaza.

Daca calculezi cita energie a fost folosita pentru purificarea metalului, plus energia electrica, si cita se extrage in forma de hidrogen si oxigen, ajungi la concluzia ca e doar alta forma de stocare a energiei.

Incercarile de a produce hidrogen pentru a imbunatati arderea benzinei in motorul cu ardere interna a dus la niste performante neglijabile. Unii considera ca mai multa energie se consuma pentru a produce electricitatea folosita pentru electroliza decit se capata in final.

Psihologul Dvs
a comentat la 21 Aprilie 2009, 04:34

In schimb e roman, tot e incurajator :)

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu