Curtea Constituţională din Republica Moldova a aprobat renumărarea voturilor şi verificarea listelor de alegători

12 Aprilie 2009, 16:56

enumărarea voturilor de la alegerile legislative din 5 aprilie din Republica Moldova va include şi examinarea listelor de alegători, aşa cum cerea opoziţia. “Curtea Constituţională a Moldovei ordonă Comisiei Electorale Centrale să renumere în termen de nouă zile toate voturile exprimate de alegători la alegerile din 5 aprilie”, a declarat preşedintele Curţii, Dumitru Pulbere, după şedinţă.
Potrivit lui, renumărarea va include şi examinarea listelor electorale, aşa cum cere opoziţia, care acuză fraudarea masivă a acestora. “Aceste două probleme sunt strâns legate. Nu se poate face una fără cealaltă”, a spus el.

Comisia Electorală Centrală (CEC) acordase deja opoziţiei acces la listele electorale, dar Partidul Comuniştilor a contestat sâmbătă în justiţie această decizie, iar judecarea apelului este aşteptată luni. Reprezentanţii opoziţiei începuseră în urmă cu câteva zile să verifice listele de alegători şi să le confrunte cu numărul de voturi, având scopul să descopere presupusele voturi false în favoarea Partidului Comuniştilor.

Opoziţia spune însă că are acces limitat la listele de alegători în mai multe raioane.

Comentarii (2 comentarii)

Radio Erevan
a comentat la 13 Aprilie 2009, 05:51

Nu tot acest CEC a trimis listle pline cu morti in teritoriu? Ei sunt criminalii care au incercat sa fure alegerile. Ii cereti criminalului sa se judece pe el insasi?

Iar se incearca schimbarea regulilor in timpul jocului? Opozitia trebuie sa verifice listele, nu acest CEC.

cos
a comentat la 13 Aprilie 2009, 08:09

Raport ONU: Autorităţile au comis violenţe extreme împotriva tinerilor arestaţi la Chişinău (VIDEO)
http://www.antena3.ro/stiri/moldova/raport-onu-autoritatile-au-comis-violente-extreme-impotriva-tinerilor-arestati-la-chisinau_69221.html

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu