Isterie anti-românească la Bălţi

11 Aprilie 2009, 14:10

Ca rezultat al acţiunilor guvernării, la Balti domneste o isterie anti-moldovenească şi anti-românească, care poate degenera . Consilierii locali din fracţiunea de opoziţie din Consiliul municipal Bălţi sunt intimidaţi la telefon, iar mijloacele masa-media locale, controlate de comunişti, tirajează informaţii aberante precum că aceşti aleşi locali ar fi spioni români şi organizatori ai acţiunilor de protest de la Bălţi, din 7 aprilie curent.

Pe de altă parte azi, în cutiile poştale din blocurile locative din Bălţi, a fost difuzat ultimul număr al ziarului PCRM, “Comunistul”, în care este înfierată opoziţia şi România. Tot azi, oraşul a fost împânzit cu proclamaţii, în limba rusă, în care e scris că Bălţiul e oraş rusesc.

Comentarii (14 comentarii)

Laurentiu
a comentat la 11 Aprilie 2009, 15:04

Voronin e agent rusesc si vrea sa distruga moldova noastra!

oli
a comentat la 11 Aprilie 2009, 15:12

Astazi deja s-a anuntat din parte UE, ca regimu va fi tras la raspundere pentru metodele brutal staliniste contra copiilor nostri. UCIGASI si CRIMINALI!!! Si noi ii finantam din impozitele noastre!!

ra
a comentat la 11 Aprilie 2009, 15:32

pe voronin nu l intereseaza Moldova in momentul de fata, ci doar cum sa si pastreze scaunul, afacerile si averea dobindita cat a fost presedinte si binenteles sa nu viziteze apoi si puscaria cand vor iesi la suprafata ilegalitatile facute de el.

oli
a comentat la 11 Aprilie 2009, 15:56

Mai Jora, poate ti-a dat sitie Vova vreo 200 lei din averea lui imensa. Mai citeste:
Cum a făcut fiul lui Vladimir Voronin avere în România (VIDEO)
10 aprilie 2009 21:28 | 14 comentarii | Nota 4.5 / 8 voturi
Comentează
Trimite prin YM
RSS Republica Moldova

Observator
Deşi preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, încercă să întrerupă toate relaţiile diplomatice cu Romînia, fiul său, Oleg Voronin, a derulat o mulţime de afaceri la noi în ţară. Mai mult, se pare că în continuare câţiva interpuşi lucrează în Romînia în numele “prinţului” moldovean.

Tehnica prin care Oleg Voronin opera în Romînia este extrem de complicată. Înfiinţa firme bidon, distribuia alimente, cherestea pentru mobilă sau petrol aduse din Moldova, după care îşi ceda participarea unor alţi cetăţeni moldoveni.

Afacerile lui Oleg Voronin în România au început în 1993. Pe atunci actualul prinţ moldovean avea 31 de ani, iar tatăl său tocmai câştiga şefia Partidului Comuniştilor. Evoluţia afacerilor fiului în România poate fi corelată cu evoluţia politică a tatălui.

Oleg Voronin a fost activ direct în firmele din România până acum doi ani, iar unele încă sunt active dar au fost cedate unor cetăţeni moldoveni. Oleg a început modest cu o firmă de comerţ cu ridicata a produselor alimentare şi comerţ forestier. Până în 1996 a exportat mobilă în Azerbaijan. Mai târziu, un judecător sindic de la Iaşi a pus-o în executare silită pentru o datorie de 500 de milioane de lei vechi.

Oleg Voronin a făcut milioane în altă parte. Mai exact, la Iaşi unde a avut şapte depozite en gros. Prin firma MSI Trading, Oleg Voronin importa zahăr din Republica Moldova. Fiul preşdintelui a dispărut însă şi din această firmă, fără urmă. La sediul din Iaşi, contabila firmei spune că oamenii lui Voronin au plecat în 2000 după ce au fost înselaţi de o firmă românească.

Una din filierele lui Oleg Voronin a încetat să mai funcţioneze abia acum doi ani când reprezentantul lui Oleg în România a ajuns în atenţia procurorilor, în urma unui flagrant, de dare de mită. Valeriu Gumă este deputat în parlamentul de la Chişinău, dar într-un partid rival lui Vladimir Voronin. Gumă ar fi mituit un director al AVAS pentru ca firma pe care o controlează, Gerom Buzău, să fie scoasă de sub monitorizarea post privatizare. Procurorii au arătat anul trecut că deputatul moldovean Gumă, omul lui Voronin, s-a sustras urmăririi penale. Adică a fugit.

Între timp Oleg a devenit stăpânul financiar al celei mai sărace ţări din Europa. Voronin controlează toată industria zahărului, importurile de cereale, o bună parte a afacerilor bancare, cele ale asigurărilor sau ale construcţiilor. Estimări neoficiale susţin că averea sa a depăşit 2 miliarde de euro, adică echivalentul unei treimi din PIB-ul Republicii Moldova.

gicu
a comentat la 11 Aprilie 2009, 16:31

am rupt astazi acest ziar perfid. isteria e antiromaneasca, dar e isteria fata de tot poporul ce judeca normal. Baltul e oras colonial, deci sant multi rusi, dar e unul cu istorie romaneasca. Rusii de fapt sant destul de ticalosi. astazi am facut o plimbare prin oras, si este destul de curios cum reactioneaza la vorba romanesca. Majoritatea te privesc cu dispret si moldovenii de aici nici nu se incumeta sa vorbeasca romana. Nu am vazut asa ticalosie ca aici, nici in alte orase in Rusia, ca sa nu spun de Europa. Cred ca este cel mai greu sa fii moldovean (roman) la Balti, desi daca e sa-i tratezi pe rusii de aici cu ironie, poti sa mergi innainte. Sant si persoane simpatice, dar in general e o populatie depravata, betiva. In posturi publice rusi, unde nu intrebi in romana - ca de obicei ti se raspunde in rusa. Eu intreb in romana, raspunde in rusa, intreb in continuare in romana, din nou - raspuns in rusa…. Sper sa terminam de comunism, ca sa pot rade de ei cand vin acasa. Sa ma joc in jocul - eu in romana, tu in rusa. sa-i vad cum se ghiftuiesc, se inerveaza, rabufnesc, te masoara cu privirea. Iar eu zambesc…

Infowebexplore
a comentat la 11 Aprilie 2009, 17:47

@Jora moldovanu In primul rand esti atat de incult incat habar n-ai originea numelui “Romania”. In al doilea rand sa pupi undeva Romania care e stat EU-NATO, iar voi o sa pupati pundul lui Putin care are meritul lui ca a reusit sa tina Rusia unita (macar atat e de apreciat la el). In rest, voi rusilor, o sa traiti doar din prostia voastra, daca scapati putin in West o sa vedeti diferenta. Am colegi rusi aici care sunt open-minded si VAD DIFERENTA. Tu Jora, cretin ce esti (cum chiar tu mentionai), ia si citeste si despre istoria Moldovei si apoi sa mai trancaniti cu teritoriul vostru. Daca Moldova era parte din Rusia, de ce dracu tocmai aici inghesuita langa Romania si Ukraina. Bolshaia Rusia e la dracu in praznic. O SA PICATI PANA LA URMA CU TOATE METODELE VOASTRE.S-A DOVENIT, STALINISTILOR, ca daca traia stalin poate va omora pe voi intai rusi cretini ce sunteti

Dan
a comentat la 11 Aprilie 2009, 17:50

“Divide et impera” va spune ceva? Este o capcana intinsa de Partidul Comunist. Probabil au indicii ca nici cei de origine rusa nu-i prea mai iubesc pe comunisiti si se doreste dezbinarea moldovenilor (indiferent de etnie).

Paul
a comentat la 11 Aprilie 2009, 20:11

We, the members of the Central Electoral Commission, Mihai Buşuleac, Vasile Gafton, Nicolae Gârbu, have signed the proceedings of the Central Electoral Commission regarding the final results of the parliamentary elections for the seventeenth legislature which took place in the Republic of Moldova on April 5 2009, considering the following reticences::

1. Although the final results arise from the proceedings made by the lower electoral structures, we maintain reticence towards the correctness of some figures:

a) the electoral lists have been made out by the local public administrative structures. A big blame concerning the inaccuracy of these lists goes to the Central Electoral Commission which, at the beginning of the electoral period, has rendered to the secretaries of the district councils CDs which included personal data of the citizens of the Republic of Moldova received from the Ministry of Information Technology, personal data which have been used in elaborating the electoral lists.

b) there has been subsequently proven that these CDs contained false data such as:

- the electoral lists included people who died fifteen or twenty years ago;

-the electoral lists included persons who have never resided or do not reside at the addresses mentioned in these lists;

2. The litigations received by the Central Electoral Commission confirmed these frauds with the owners of those houses complaining to the Central Electoral Commission that when coming to voting they noticed that the electoral lists included people with the addresses of the owners to whom they did not conclude an agreement on house permits and residence permits.

3. The incertitudes above-mentioned are objectively confirmed by the fact that On 11 April 2009 the electoral contestant “the Communist Party of the Republic of Moldova” disputed on at the Appeal Court Chisinau the decision reached by the Central Electoral Commission no. 2501/ 8 April 2009 according to which all electoral contestants were granted access to the electoral lists including the possibility to obtain copies of them.

4. On 4 April and 5 April the radio broadcaster “EU TV”, which enjoys national coverage, by intendedly violating the provisions of the Article 47 Paragraph 14 of the Election Code, produced electoral abusive turbulence by favouring electoral contestants therefore putting the other electoral contestants in disadvantage.

5. During the electoral period, the electoral contestant the “Communist Party of the Republic of Moldova” has fully used the state administrative resources, which had affected the results of the elections.

Members of the Central Electoral Commission,

Mihai Buşuleac, Vasile Gafton, Nicolae Gârbu

http://paulsava.blogspot.com/2009/04/fraud-confirmed-by-members-of-central.html

Paul
a comentat la 11 Aprilie 2009, 20:12

Traducerea in engleza a stirii celor de la Ziarul de Garda.

ClosKa
a comentat la 11 Aprilie 2009, 20:13

Avem o parte din lista cu cei arestati!
Lasati cearta cu Jora dobitocu’ si ignoratil!

Ghita
a comentat la 12 Aprilie 2009, 00:00

Jora dobitocu? supe spus!

Basarabia - surse stiri 3 « Nostrabrucanus
a comentat la 12 Aprilie 2009, 02:07

[...] Isterie anti-moldovenească la Bălţi [...]

vergil
a comentat la 12 Aprilie 2009, 09:10

Toate ce sa-u intimplat la Chisinau este pus la cale si infaptuit de clanul lui Voronin si rusofonii lui. Lor le trebuiau ofisuri noi si euroremont in cladirile parlamentului si a presedentiei!

xyz
a comentat la 13 Aprilie 2009, 08:37

voi nu v`ati saturat de comunism? sau vreti sa ajungeti ca in Coreea de Nord?

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu