Situaţia din Piaţa Marii Adunări Naţionale din nou este tensionată

08 Aprilie 2009, 18:06

În aceste clipe, ora 19.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău situaţia este din nou tensionată, transmite de la faţa locului reporterul HotNews.md După ce poliţia a arestat câţva protestatari, mulţimea a început să înainteze spre cordoanele de poliţişti din jurul clădirii Guvernului.

Comentarii (18 comentarii)

alin
a comentat la 08 Aprilie 2009, 18:35

HAI ANTI-COMUNISTILOR!

S avada lumea ca nu va e frica de politie!!!

Eliberati oamenii!

Mihaela
a comentat la 08 Aprilie 2009, 18:56

Luati politia de partea voastra, daca puteti.

Alex
a comentat la 08 Aprilie 2009, 19:00

Mihaela, noi am încercat ieri.
Golanii aruncau cu pietre, dar noi i-am oprit şi le-am spus poliţiei să treacă de partea noastră!
Mulţimea scanda “Poliţia–cu noi!Sau război!”
Ei ne-au păcălit, au spus că sunt cu noi, iar când ne-am retras au stricat formaţia şi au venit ajutoare şi au început să ne bată!
De la asta şi s-a început violenţa!!!!
Noi nu am început primii!!!

Alex
a comentat la 08 Aprilie 2009, 19:05

Vă rog luaţi televiziunea!!!!
În provincie nu se ştie nimic!!!!!

un_cetatean_pashnik
a comentat la 08 Aprilie 2009, 19:12

Dati jos “televiziunea” si transmite-ti in direct non stop ce se intampla sa vada europa in sfarsit cine “conduce” aceasta tara…Jos mafia!!! Jos CENZURA!!!

grigore
a comentat la 08 Aprilie 2009, 19:13

Rusia ne-a rapit o parte din tara si Voronin n-a alungat ambasadorul rus din Moldova. Rusia are o mare armata in Moldova botezata separatista, da Voronin se linge pe bot cu Smirnov si cu rusii. De ce oare? Rusofonii deschis spun de 20 de ani ca vor sa se uneasca cu rusia. Si totii sunt cetateni straini ai rusiei. Da Voronin tace. E de ajuns ca cineva din bastinasi sa spuna ca vrea unire cu Rominia, ceia ce si firesc, Voronin deodata sare ca ars sa apere “independenta” Moldovei. Iaca demult trebuia introdus regimul de vize si expulzat ambasadorul Rusiei pentru putci armat in Moldova sa intenteze dosare penale pentru omorirea bastinasilor la ei in tara de catre armatele unui stat strein (Rusia)de catre cetatenii acestui stat cu sustinerea armata politica si financiara a Rusiei. Aici “patriotul” neobosit Voronin tace. Oare de ce? sa va spun de ce. Fiindca Voronin e omul angajat al Moscovei. Fiind in nomenclatura comunista a URSS el nu putea sa nu fie CGBist. Dar fosti agenti nu exista. El e spionul Rusiei la postul de presedinte a Moldovei. El e din aceiasi organizatie cu Smirnov. Ei executa ordinile Moscovei si n-au nici un pic de independenta personala. Iata acum Smirnov a declarat ca e gata sa vina in ajutorul comunistilor. Sigur ca da, fiindca armata transnistreana e armata comunistilor. Ei n-au nimic comunist in ei, numai denumirea. De fapt ei sunt partida, coloana a cincea tradatoare a Moscovei tradatoare si imperiale. Sarcina lor e sa mentie Moldova de la integrarea Europena pina cind Rusia se lamureste cu Ucraina, fiindca Rusia putinista are ca scop restabilirea URSS. Asa ca adevaratii dusmani ai independetii Moldovei si a poporului acesta chinuit ca Hristos pe cruce sunt comunistii sau alde Braghis si altii indiferent cum s-ar numi si nu Rominia care ne vrea ajutor pentru integrarea Europeana. Voronin se starue cit mai mult sa nu scape Moldova in UE. Daca nu reuseste el, cere ajutor de la Smirnov si Rusia. Ati vazut cum a sarit Rusia din buruene cind sau clatinat spionii lor? Dar ce face si ce spune Voronin asta e teatrul pentru prosti. Numai ca poporul Moldovei V-au descifrat tovarasi tradatori de tara. Totuna va asteapta infringerea. N-a putut URSS si KPSS sa faca nimic dar voi mizerii tradatoare nici atita. E timpul s-o stergeti la stapinii vostri lichele fara demnitate si omenie, ca totuna veti fi infrinsi. Noi vom ,irui oricum! De 200 de ani Rusia vrea sa ne nimiceasca si fara nici un rezultat. Noi numai ne-am intarit.

alin
a comentat la 08 Aprilie 2009, 19:14

CNN, BBC toti dau stiri!

Alex
a comentat la 08 Aprilie 2009, 19:23

Bă voi ştiţi cine e Voronin??!!E gabor, bă!Securist!Ment concenâi!!
în 89 el a stat pentru URSS, şi acum se numeşte patriot???
“Eu nu ştiu română, eu ştiu moldoveneşte”!!!Tfuuu!!

admin: comentariu moderat

alin
a comentat la 08 Aprilie 2009, 19:26

Baroneasa Emma Nicholson+++ nu e de acord cu raportul OSCE privind alegerile din R. Moldova

Un raport al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) afirma ca votul de duminica a fost “in general liber si corect”, in timp ce Baroneasa Emma Nicholson pune sub semnul intrebarii aceste concluzii, relateaza BBC News Online.

Baroneasa Emma Nicholson, membra a echipei de observatori a OSCE, a declarat ca nu poate sprijiini declaratia de presa a sefului OSCE.

“Problema este ca a fost un raport OSCE si ca din aceasta organizatie fac parte, desigur, oficiali rusi, iar opinia acestora este destul de diferita, semnificativ diferita, de exemplu, de propria mea opinie”, a declarat aceasta.

http://www.mediafax.ro/

Mihaela
a comentat la 08 Aprilie 2009, 19:44

Alex eu imi dau seama ca violentele au inceput de la cativa indivizi cheie, care sincer, cred ca erau plasati. Este una din tactici pentru presa din afara, sa zica ca “uite ce fac huliganii”, dar ideea este ca si politistii aia au copii, si trec si vad aceleasi lucruri ca si voi, si pana la urma, daca reusiti sa nu va lasati batuti, o sa treaca da partea voastra. Ce trebuie tinut minte e ca toti sunteti in aceasi oala, si voi si politia. Nu stiu ce sa va zic, altceva decat rabdare, stati pe pozitii si incercati sa fiti mai organizati. Momentan provinciile trebuie sa afle ce se intampla in Chisinau, asa ca televiziunea ar fi urmatorul pas. Eu va tin pumnii, la fel cum va tine si Romania.

Alex
a comentat la 08 Aprilie 2009, 19:58

Mihaela.Altfel nu se putea.Au mai fost proteste, şi a mai fost lume multă, dar ei râdeau de noi.
Acum ei tremură şi stau cu coada între picioare.
Anume pentru că poliţiştii au copii noi şi i-am potolit pe golani şi i-am propus să treacă de partea noastră.
Gaborii din RM nu sunt cu poporul.Ei sunt graşi şi îngâmfaţi ca nişte porci, trăiesc în castele, pe când oamenii simpli–în colibi.Conduc nişte jeepuri care costă atât, cât un moldovean simplu nu va aduna toată viaţa lui.
De ce crezi că EI vor vrea să lupte pentru ce-i ce nu le vor permite să fure şi facă ce vor?
La mine un oraş astă-iarnă un burtos a împuşcat un tânăr într-un bar plin de oameni.L-am văzut chiar nu demult pe stradă, rânjind cu toţi 32 de dinţi.

Mihaela
a comentat la 08 Aprilie 2009, 20:07

Poate sunt un pic naiva, dar sper totusi ca macar politistii tineri (pentru ca am vazut cativa in imaginile ajunsa le noi aseara) sa vada, Cel putin unul din ei, avea o frica in ochi, genul de frica pe care o are un om pus in situatia de a alege intre a urmari ordinele promise si a merge contra principiilor sale, contra unor oameni nevinovati. Cautati printre ei, trebuie sa fie si oameni buni. De situatia din MD mi-a povestit tatal meu, care prin 2001 a trebuit sa mearag sa faca o evaluare apropo de niste fonduri destinate reabilitarii unei fabrici. Banii au fost virati, lucrarea nu s-a facut, nu se stie unde au ajuns acei bani. Si dupa caderea comunismul, multi ani nu o sa stiti care a fost ce a facut si de ce, adica daca i-a fost ordonat sau a facut de buna voie. Aveti grija la dosarele oficiale, daca alea sunt distruse distrugeti si posibile dovezi. Cat despre burtosul, daca nu vede el judecata acum, tot o sa o vada intr-o buna zi, fie de la autoritati fie de la cel de sus.

Mihaela
a comentat la 08 Aprilie 2009, 20:07

*primite nu promise

Alex
a comentat la 08 Aprilie 2009, 20:14

da, Mihaela, intr-adevar.Politistii tineri au most patrat pic de omenie si nu au degenerat in porci.Inca.Si nu toti.Unii se duc special pentru a avea posibilitatea sa fure si sa faca abuzuri.
Eu, sincer, nu pot sa imi imaginez cum in tarile europene oamenii se duc dupa ajutor la politie.La noi, daca te-a batut cineva si te duci la politie sa cauti aparare, aia te vor ucide cu totul,
Eu acolo nu am fost, dar mi-au spus ca la parlament a fost adus un detasament din Armata Nationala, de recruti de 19-20 de ani, iar dupa ce cladirea a fost asaltata, ei s-au baricat si audea cum plang acolo….

Mihaela
a comentat la 08 Aprilie 2009, 20:23

Eh pe aia trebuie sa va bazati. Va tin pumnii si sper din tot sufletul sa reusiti. Cand a fost la noi revolutia, eu nu imi aduc aminte, pentru ca eram prea mica, dar din ce mi-au povestit sora, si parintii, oamenii nu au plecat de acolo nici noaptea, si cu toate ca armata initial era impotriva poporului, in final oamenii au putut sa strige “Armata e cu noi!” Dar si dupa, inca se tragea, si oamenii nu stiau in cine sa aiba incredere, dar in final, oamenii au invins. Am increderea ca si voi veti invinge, sper cu mai putine victime.

horia
a comentat la 08 Aprilie 2009, 21:50

Mihaela si Alex, ma bucur ca acum, in 2009, lucrurile astea se pot discuta pe web, intre Romania si Moldova.
In 1989, la revolutie, noi nu puteam discuta cu nimeni, nici telefoanele nu mergeau uneori. Internetul desigur nu exista inca.

Draga Alex, cel mai important lucru pentru reusita unei revolutii (pentru ca asta e ce faceti voi acum) e organizarea. Trebuie sa existe o actiune comuna, puternica, nefragmentata. Non-violenta, dar eficienta. E nevoie sa iei contact cu altii ca tine, cu cei care au initiativa si/sau sunt politicieni din opozitie, etc. Daca actiunile nu sunt comune si unitare, puternice, lucrurile se vor disipa in conflicte mici si multe, si doar comunistii vor avea de castigat din asta.

Va tin pumnii, din Viena!
Si aveti grija de vietile voastre, e nevoie de ele si pentru mai tarziu.

Silviu Viorel
a comentat la 09 Aprilie 2009, 08:39

Sunt multi romani care sunt cu inima alaturi de voi . Si situatia voastra este mult mai grea datorita apropierii de rusia . Orice sprijin fatis este o justificare a interventiei militare ruse . Tot ceea ce se poate face este la nivel diplomatic - mass media - tot ceea ce se cheama democratie - ale carui reguli ale jocului ne-am chinuit si noi sa-l invatam cu toate cozile noastre de topor .Sunt convins ca motoarele romanesti ale diplomatiei sunt turate la maxim pentru a sprijini populatia moldoveneasca chiar mai tare decat cum au fost in momentul Georgia , pentru ca sunteti fratii nostri . Mass media se vede si se simte de la voi de acasa .
Daca nu s-ar fi inrosit televiziunile si radiourile si net-ul nu stia nimeni ca in Basarabia oamenii sufera si sunt batjocoriti de o conducere comunista vanduta (comunistii n-au avut niciodata o tara - ei s-au supus rusiei intotdeauna si peste tot in Europa de est ).
Dragostea de frati sa va faca mai tari - este momentul vostru de lupta cu cozile de topor !!!
Va tinem inimile alaturi !

Iurie
a comentat la 09 Aprilie 2009, 19:21

Pacat ca nu sunt si eu in tara ca as arunca si eu cu pietre in presedentie si parlament ca demult visam la asa ceva. Jos comunistii!!! Moldovenii din Anglia sunt cu voi,va tinem pumnii…

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu