Viitor preşedinte comunist

06 Aprilie 2009, 11:52

Conform datelor prelucrate către ora 12:00, Partidul Comuniştilor din R. Moldova (PCRM) va fi în stare să aleagă viitorul preşedinte al ţării şi să formeze după bunul plac Cabinetul de miniştri, transmite Agenţia DECA-press.
Datele preliminare procesate (97,62%) arată că PCRM a obţinut exact 50% din sufragii, fapt ce îi asigură, potrivit unor calcule, 61 de mandate de deputat, număr minim necesar pentru alegerea unui viitor preşedinte al ţării. Conform aceloraşi date, Partidul Liberal a obţinut 12,75% (15 mandate); Partidul Liberal Democrat din Moldova – 12,26% (14 mandate) şi Alianţa Moldova Noastră – 9,82% (11 mandate).

La alegerile parlamentare din 6 martie 2005, PCRM a obţinut 45,98% din sufragii. Comuniştii au convins fracţiunea PPCD (11 mandate), precum şi alţi câţiva deputaţi să voteze la 4 aprilie 2005 pentru Vladimir Voronin, care fusese ales preşedinte pentru al doilea mandat.

Comentarii (20 comentarii)

Jora moldovanu
a comentat la 06 Aprilie 2009, 12:40

Lupu presedinte, Greceanii premier, Turcan spicher. Opozitia in out.

dan
a comentat la 06 Aprilie 2009, 13:11

am pierdut ultimul tren spre o democratie si un trai mai civilizat…

Dragos Voda
a comentat la 06 Aprilie 2009, 13:15

Opozitia e prea slaba pentru a tine piept comunistilor. Moldova nu scapa de comunisti pana nu apare un candidat intradevar puternic pe plan politic ca sa obtina majoritatea voturilor.
Acum ne ramane sa speram ca Lupu o sa ridice cat de putin tara din mizeria in care se afla, in caz contrar …

Jora moldovanu
a comentat la 06 Aprilie 2009, 13:18

am cistigat trenul sigur spre statalitate si un trai echilibrat.

barasab
a comentat la 06 Aprilie 2009, 13:59

adevarul despre alegeri pe/www.rgnpress.ro/

barasab
a comentat la 06 Aprilie 2009, 14:07

Mii de persoane decedate au votat pentru comunistii de la Chisinau. Surse ale Romanian Global News de la Chisinau sustin ca regimul Voronin, consiliat de consultanti rusi, a organizat o frauda electorala masiva prin utilizarea numelor persoanelor decedate si prin introducerea in urne a buletinelor de vot in contul celor care nu s-au prezentat la vot, atat din Basarabia cat si a celor plecati in afara.

Frauda a fost posibila ca urmare a implicarii mai multor angajati ai Ministerului de Interne si lucratori ai SIS-ului care au lucrat acoperit.

De frauda stiu si ambasade ale unor state occidentale care au monitorizat activitatile SIS-ului si ale Ministerului de Intrerne de la Chisinau.

Operatiunea de fraudare, care a inceput odata cu ultimul sondaj al IPP-ului, avand ca faza intermediara exit poll-ul aceluiasi IPP, a fost in stricta coordonare a lui Mark Tkaciuk si a consultantilor rusi, parte din ei ofiteri acoperiti, specializati in operatiuni informationale ai Federatiei Ruse. Scopul final al fraudei este asigurarea majoritatii comuniste care sa poata alege viitorul presedinte.

Cizma ruseasca se aseaza pe Basarabia si mai temeinic cu ajutorul comunistilor lui Voronin dar si pe fondul indiferentei si neimplicarii autoritatilor de la Bucuresti. Pana si cei ajutati de Dorin Chirtoaca, in campania electorala pentru alegerile parlamentare din Romania, Circumscriptia 43, l-au lasat balta pe Primarul Chisinaului pentru diurni grase luate prin Italia si Spania. Vorba romanului «Prietenul, la nevoie se cunoaste!» Si s-a cunoscut!

Vor accepta basarabenii minciuna rezultatelor acestor alegeri ? Vor accepta ca inca patru ani cizma ruseasca colorata in rosul comunistilor lui Voronin sa le mai stea pe grumaz? Vor accepta basarabenii ca sarma ghimpata ridicata intre ei si lumea civilizata, intre ei si Tara Mama, de secera si ciocanul care le-au ciopartit buneii si visele, sa continue sa o mai faca ?

Vom sti acest lucru in cateva ore.

RGN

Jora moldovanu
a comentat la 06 Aprilie 2009, 14:10

Romanii sa se gindeasca la fraudele “unirilor” din 1859 si 1918 si la timpul cind vor ajunge sa aleaga un presedinte rrom.

Marius
a comentat la 06 Aprilie 2009, 14:25

Sunt roman si doresc sa-mi exprim parerea. Era imperativ ca in acest moment sa castige fortele democratice in Moldova. Distantele Moldova-UE si Moldova-Romania se vor adanci si mai mult, iar nivelul de trai nu va tine pasul cu cresterea din regiune. Criza economica abia incepe in Moldova (cotatia leului a fost artificial tinuta in frau pana la alegeri). Vin vremuri grele pentru Moldova, mai grele decat cele care au fost!

justice
a comentat la 06 Aprilie 2009, 14:52

Un mesaj pentru Jora Voronianu,esti si tu un pui de cioara,care nu stii sa comunici doar faci cra cra cra,asa ca nu mai comenta ca ai rosu in gat,sau pana si in gat,Republika Voronin se va duce pe tobogan,oricum din cauza foametei mai pui de cioara,se pare ca deja ai inceput sa delirezi,mama ta sa imperecheat cu cioroiul sef?..altfel nu iti pot intelege infantilismul….

radu
a comentat la 06 Aprilie 2009, 16:02

eu cand am spus ca in r.moldova este la putere ,un regim corcitura tip stalinisto-fascist parea ca exagerez .jora imbecilul este un exemplu viu … ce urmeaza dupa tigani ? evreii …? lagare de exterminare ? purificare etnica ,cumva ? la mai mare baieti .ne vedem peste 30 de ani in u.e. ! 30 de ani de “stabilitate,statalitate,independenta si integritate teritoriala” a republicii-fantoma - a se citi colonie - moldova .

radu
a comentat la 06 Aprilie 2009, 16:08

si foarte dubios imi pare diferenta pt pcrm de la sodaje si exit-pool-uri cu ce ne spun ei acuma .s-a facut “totul” pt ca bolsevicii sa ajunga la exact cat au nevoie .

radu
a comentat la 06 Aprilie 2009, 16:12

ne putem astepta la o crestere exploziva a cererilor pt cetatenia romana .sa se dea cetatenie la toti romanii din r.moldova .

radu
a comentat la 06 Aprilie 2009, 16:26

“statalitate si trai echilibrat “,spune un natarau mai sus. care statalitate ? trupe straine in tara ? transnistria semi-independenta ? o influenta puternica a imperialismului rus in r.moldova si niste biete slugi care au obosit de facut temenele la inalta poarta de la moscova ? si care trai echilibrat ? saracia asta lucie in care pluteste omul simplu din moldova se numeste trai echilibrat doar in mintile bolnave a unor nostaligici bolsevici. ce e mai grav e ca statul manciurian moldova ,ramane pentru decenii , trei cel putin ,in spatele gardului ce imprejmuieste europa libera,democratica si prospera .ca vad, ca marele val emigrationist moldovean , a pornit-o spre vest si nu spre est . ramanerea in afara u.e. ,va aduce daune incalculabile generatiilor viitoare ,care se vor trezi la maturitate intr-un nomesland ,o tara a nimanui ,neracordata la progresul european .

justice
a comentat la 06 Aprilie 2009, 17:07

Jora asta este un tampit facut la betie,pe un pahar cu Vodka,eroare a naturii….

justice
a comentat la 06 Aprilie 2009, 17:51

Culmea culmilor ca in afara de Moldovenii de etnie romana,au inceput sa ceara cetatzenie pana si Rusii din Moldova,ar trebuii sa se akorde cetatzenie doar romanilor,au tot dreptul…

Jora moldovanu
a comentat la 06 Aprilie 2009, 18:10

Ole, Ole, Ole! Rromania! Rromania!
In sfirsit s-au ales si rromii cu tara lor. Sa le fie de bine. Si sa aiba si eu un bulibasa la Cotroceni.

Jora moldovanu
a comentat la 06 Aprilie 2009, 18:15

Iar romanasii rataciti din Moldova sunt buni numai de facut zabale la gura. In sens politic sunt niste ratati. Vai de capul vostru.

Demetrius
a comentat la 06 Aprilie 2009, 18:20

Ruşine pentru Moldova…

dan
a comentat la 06 Aprilie 2009, 20:59

jora,cred ca ar fi mai bine sa te duci,la mata-n P….!

ion
a comentat la 07 Aprilie 2009, 01:08

Jora ! Nu vorghi rau di rromi ca daca te prind cei de la Soroca sau de la Hincesti ar sa te ubireasca !

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu